pátek 6. března 2015

Odpoledne u rybníka 2



Jeníček sbírá žaludy....


....hází kamínky do vody....


...hraje si s listím...



...pobíhá s Betynkou....


..krmí kačeny...


...a nadšeně běhá blátem...





Byly jen 3 stupně, ale Jeníček chtěl pozorovat vodní život zblízka a dělat vlnky klacíkem.
Modlila jsem se, aby tam nespadl.... Musela bych pro něj skočit a mně byla zima i v kabátě.




Není nad nefalšovanou dětskou radost...


Tady je Jeníček šťastný. Pobíhá s klacíkem, sbírá si "lesní" poklady a nic mu nechybí...




11 komentářů:

  1. Dětská radost je kouzelná. A až bude jaro, bude taková vycházka ještě šťastnější.

    OdpovědětVymazat
  2. Tedy Amélko to vypadá na prima prožitý den :o)
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý den má své bolesti i radosti, ale já se snažím soustředit převážně na ty radostné okamžiky. A u rybníka je nádherně.

      Vymazat
  3. Amelia,citam Vas blog od zaciatku,teraz som asi tak v piatom roku Jenikovho zivota,...je to pre mna taky odstup od preziteho s mojimi autistami ,najstarsia aspergerka ma 27,moj syn z ustavu,ktoreho mame 15 rokov,prisiel k nam v 4 rokoch,ma atypicky autizmus,ADHD,tazku hyperaktivitu,schiz.poruchu...a manzel ma autizmus,nejakehió typu,ale riesi u lekara len schiz.ladenie,mam este syna,ktory nemal vazne zdravotne potiaze,a dcerku,kt. ma ADD,ale mne sa zda,ze je to skor dezintegracna porucha,...sme podobne zoskupenie,ake ste boli pred casom aj vy...pocitac mam vyse roka,takze dlho nenazeram k Vam a k Zite...Takto,ked to vymenujem to znie hrozne,ale ustali sme to ,a vedieme plnohodnotny zivot,aj ked skrze kriz. U Vas na blogu znovu prechadzam akoby svojim zivotom,utvrdzujem sa v rozpoznani ,pomenovani a podchyteni..prejavov,...my sme tie diagnozy,myslim autisticke, dostali uz v dospievani,v puberte...hoci sme chodili na psychiatriu vcas a od detstva,ba som bola za to odsudzovana okolim,blizkymia manzel ,,,memohol,,,byt pri mne,ved viete preco...Bol to prechod tmavym udolim,len pomaly prichadzalo svetlo,az teraz ,akoby sme vysli na svetlo...urcite nelutujem vsetky tie utrapy...inej cesty nieto,sprevadzanie nasich je spojene s bolestou,ktora prinasa ovocie.Pre mna ste mimoriadna matka,mimoriadne vela robite v zivote svojich deti,a nechapem ,kedy oddychujete.My sme si nasli komunitne centrum na Myjave v Drahuskove,uz tretim rokom,na tyzden,raz za cca mesiac a pol ide na svoju farmu ,medzi svojich...a my sa trochu zrelaxujeme:).Zatial pozdravujem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aleno, děkuji za milé a dlouhé komentáře. Vidím, že jsme na tom (byly) dost podobně. Kdybyste se chtěla svěřit blíže, nebo si jen tak popovídat, klidně mi napište mail. Jsou věci, které na blog psát nemohu, nechci...

      Vymazat
    2. Dakujem,ano mail vyuzijem,aj ja som presla bolestivym vyvojom,od anonymu az po plne meno,to ste si urcite vsimli :),ale Vy a Julia Vasku,ste s tym co naozaj v rodine zijete,ze zijete autizmus a jeho dosledky zverejnili a ja som pochopila,ze Vam aj sebe to dlzim.Verili by ste ,ze vacsinu casu som v skrytosti.?To poznanie o autizme mam v rodine ja a aj ,,strategiu,,a okolie vacsinou nevie ,nepozna,alebo popiera co zijeme.Dobru noc!

      Vymazat
    3. Milá Aleno, ano, znám spoustu lidí, kteří skrývají diagnózy své či svých dětí. Ale já jsem pro pravdu, pro upřímnost, pro autentický život. Snažím se k tomu vést i Elišku, aby se za svou diagnózu nestyděla, ale aby byla pyšná na to, jak to zvládá.
      Neumím žít ve lži. Ale ani nesoudím jiné, kteří pravdu neříkají a dokonce je i chápu. Respektuji každého a jeho názory. A navíc za těch pět let blogování mi napsalo tolik lidí, jak jim to pomáhá, že vím, že to mělo SMYSL a bylo to správné rozhodnutí. Přeji vám klid a mír v duši a budu se těšit na mail...

      Vymazat
  4. To je nádhera! Opravdu povedené fotky :-)
    Hotový model pro fotografování, jak mu to jde :-)
    Je moc krásné vidět, jak se děti smějí a jsou šťastní. Je dobře, že si takhle užívá venku, je to zdravé. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dřív se Jeníček bál chodit ven, teď si to (pokud má náladu a je správné počasí) vysloveně užívá.

      Vymazat
  5. Dobrý večer p, Amélie, nevím, zda vám něco říká jméno Valdemar Grešík, dám vám tady odkaz, kde je na něho kontakt, ale jen do práce. Je to silně jasnovidný člověk, který by vám snad mohl pomoci. Chystám se mu také napsat ohledně postižené holčičky z rodiny.
    http://volbaprodecin.cz/?q=content/ing-valdemar-gresik

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...