středa 29. října 2014

Je všechno v pořádku?

Nedávno jsem jela s Eliškou vlakem.
RegioJet je její oblíbený. Čistý, voňavý, s příjemným WC, kam se člověk nebojí jít, což se o ČD říct nedá. Tam se Eliška odváží jít na WC málokdy.

Eliška nesnáší otevřený prostor a tady se může(me) schovat do kupé.
A hlavně se Eliška pokaždé těší na obsluhu, obzvlášť tehdy, když si může objednat dortík nebo na čokoládu na špejli.

Eliška už se naučila objednat si sama a mluvit s "cizím člověkem". I když jen tehdy, když jedu s ní. Sama by se nikam jet neodvážila.
Ale tentokrát měla Eliška malý problém.

Přišla stevardka a zeptala se:
- "Je všechno v pořádku?"
Všichni jsme pokývali hlavou, že ano ...
....a ona odešla.
Uběhla asi minuta a Eliška se mě ptala, kdy si konečně bude moci objednat...že už se nemůže dočkat.
- "Ale vždyť tu před chvílí stevardka byla.... Proč jsi jí neřekla, že něco chceš?"
- "Ona se ptala, jestli je všechno v pořádku a NE jestli si chceme něco objednat..."

A další hodinu byla Eliška naštvaná a protivná. Byla netrpělivá a nechtěla čekat, než zase někdo přijde. Zlobila se na sebe, že nepochopila, že otázka "Je všechno v pořádku?" by mohla znamenat "Nechcete si něco objednat?" a ještě víc byla naštvaná na stevardku, že se nevyjadřuje přesně.

Ale přežily jsme a dortu se Eliška nakonec dočkala.

11 komentářů:

  1. Tak tentokrát měla Eliška pravdu, taky bych asi nezareagovala včas a nepochopila, že si mám objednat. Všechny vás zdravím a přeju sílu. JitkaT

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to a máme asi stejný problém,otázka měla znít v jiném smyslu a nebo měla dodat,jestli má někdo nějaké přání.Marie

    OdpovědětVymazat
  3. Tímto vlakem jsem ještě nikdy necestovala, vlastně už jsem ve vlaku neseděla dobré tři roky, ale vlakem se jezdí fajn. Je prima, že se člověk může zvednou a protáhnout se a ten RegioJet je o to zajímavější, že má i stevardy, kteří nosí dortíky. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Asi bych dopadla stejně:) Elišku tedy úplně chápu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tiež sa prikláňam k Eliške. Nemôže za to, že stewardka nehovorila k veci. Pod pojmom je všetko v poriadku by som si predstavila, či mám pohodlie, či mi nie je zima, alebo príliš teplo. Prípadne či je cesta v poriadku a nebudú komplikácie.... reč o objednávke nebola. Nemusela sa na seba hnevať, pochopila to úplne v poriadku. A inak - teším sa tomu, že prehovorí aj s cudzím človekom, aj keď počas tvojej prítomnosti. Je to úspech a ona je šikulka :)

    OdpovědětVymazat
  6. To je dobře :)
    No jo, no :) Mají se ptát pořádně :D
    Jinak s těmi WC se jí nedivím. Já obvykle jezdím ČD (jsme díra světa, elektrifikovanou trať na trasy, kterými jezdím, nejsou :( - takže se musím obejít bez Regio Jetu - ale do Prahy jsme většinu cesty jeli Leo Expressem - a to bylo super :) - Takže právě takovéhle "luxusní" vlaky jsou mi strašně vzácné...
    Škoda, že ten komfort vlaků nemůžeme vylepšit... dost mě to štve, že se musím trajdat komunistickými vlaky... i když, dokud nejezdíme dostavníkem, je to ještě v klidu :))

    OdpovědětVymazat
  7. Taky bych asi na otazku, zda je vse v poradku, jen kyvla a vubec by me nenapadlo, ze si muzu i neco objednat.

    Jinak s Eliskou, co se vlaku tyce, naprosto citim. Ve vlaku jsem na WC nikdy nebyla... Proste nemuzu.

    OdpovědětVymazat
  8. clovek se nekdy zepta spatne a neuvedomi si, ze na co mysli on, druheho uz nenapadne, protoze to nevyslovil/formuloval spatne... To se stava, ale nam vsem, ze se vzajemne nepochopime, asi bych to nepricitala autismu :)) kazdy se uci zkusenostmi :) Eliska je sikovna, ze se svymi strachy bojuje, to je dulezite:) doufam, ze i Julci se dari dobre, ze uz je doma:)

    OdpovědětVymazat
  9. Je vsechno v porádku se ptají u pokladny i v Kauflandu, mají to prikázané a taky mne vzdycky tím prekvapí. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tady měla fakt Eliška pravdu, takhle blbě se ptát. Přesně, v kauflandu se na to taky ptají, zajímalo by mně jestli jim na to někdy někdo odpověděl jinak než že jo :D :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tak sa pridám do davu. Tiež by som asi stvardkinu otázku nepochopila, aspoň nie hneď. Vlastne ani teraz, keď som to čítala, mi nedošlo, že to už bol ten čas, keď si mala Eliška objednať.
    A nebolo možné vyjsť na uličku a pohľadať stewardku aj neskôr, aby si objednala, čo chce? Či už bolo veľmi neskoro, kým na to prišla a hľadala by ju ktovie kde po vlaku?

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...