neděle 13. července 2014

To není zničený, to je vylepšený!

Jednou za pět let si chcete udělat radost a koupíte si sněhově bílou "drahou" podprsenku, abyste se nemuseli stydět svléknout u doktora.
Pak dceři kocour počůrá oblečky na Barbiny a ona to přidá do pračky k bílému prádlu.
V ruce držela bílé kloboučky, bílé košile, bílé svatební šatičky, bílý svatební závoj a já nevím, co ještě, když se mě ptala, zda to tam může přidat.... Nenapadlo mě, že tam přihodí i tmavě růžové kalhotky a červené sukýnky.
Kolikrát jsem ji učila rozdělovat prádlo na bílé a barevné.... a dávat si pozor na červenou (že bych nezmínila sytě růžovou?)

Jaké bylo moje zděšení, když jsem viděla svou ještě nedávno sněhobílou podprsenku ve zvláštní růžovobílé (příšerné)  barvě.  Krve by se ve mně nedořezal.
Nedávno jsem ji dvakrát prala v ruce a chovala jsem se k ní s posvátnou úctou. Tak drahé kousky si přece nekupuji každý den. Tentokrát jsem však měla tak blbý nápad vyprat ji v pračce a "ušetřit" si tak práci. Hlavně proto, protože když dřepím nad vanou a přepírám něco ručně, pak se nevěnuji Jendovi, který toho hned využije a tropí někde neplechu.

Eliška zhodnotila situaci takto:
-"Vždyť to není hnusný a flekatý, je to náádherný. Já mít větší prsa, mnohem větší prsa, tak si to hned vezmu. To není zničený, to je vylepšený! Hnusný to bylo předtím..."

Jenda, který sledoval asi desetiminutovou "debatu" svých sester nad mým nedávno ještě hezkým kouskem oděvu, si pro změnu celý večer prozpěvuje:
- To máš lůžový z těch čůlánek. To máš lůžový z těch čůlánek... To máš lůžový z těch čůlánek!!!"

Někdy mám chuť ty děti uškrtit...Ale světe div se, přežily....Ani jsem neřvala, když jsem to dílo zkázy viděla. Nemohla jsem.
Protože jinak by už Eliška prádlo víckrát nepověsila, na ni to byl velký úspěch, že šla věsit mokré prádlo. Dřív by se toho neodvážila.

Snažím se neslyšet Jendovy echolálie a raději si opakuji mé oblíbené heslo: "Nevšímat si negativního, oceňovat pozitivní!" ..a snad to zabere...

13 komentářů:

  1. Já bych řekla, že dnes to braly pozitivně děti:-) Ale vím, že při podobném incidentu, se mnou také nelomcuje otřes smíchu.
    I tak hezký podvečer:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dětem je to fuk, těm se nic nestalo. ALE kdybych jim něco obarvila já...

      Vymazat
  2. Hezký článek, jen mi to chybí nějaká fotka v té podprsence :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Děti nezabíjej! Podprsenku si koupíš novou, děti ne. :-) A navíc jsou mnohem horší věci na světě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No samozřejmě že je škrtit nebudu:-P Ale koho by to nemrzelo. Možná toho, kdo si jich může koupit pět za den:-)

      Vymazat
  4. :DDD Viem, že by som sa nemala smiať ale ked mne to príde tak vtipné ako sa vaše deti snažili odlahčiť situáciu a zároven tak roztomilé :D
    A tá veta, ktoru si Jeníkpospevoval z tých čulánek :D Vidím, že doma sa moc nenudíte a viem že vás to muselo stáť pekné nervy, predsa len drahšie kúsky oblečenia su drahšie a k nim sa treba správačť inak. :) Snad sa Eliška nabuduce poučí:)

    OdpovědětVymazat
  5. zkus domestos na záchod ten obyč namočit do teplé vody smíchané s víčkem domestosu mělo by to pustit

    OdpovědětVymazat
  6. Mne uz sa tiez stalo, ze som si v kope bieleho pradla nevsimla malu farebnu textiliu. Takze teraz vzdy do pracky s bielym pradlom davam taky specialny saci papier na vysatie farby ako istotu. Ked periem nieco zvlast "cenne", tak danu vec dam do takeho textilneho sietovaneho vaku spolu s tym papierikom.
    Pridavam adresu na stranku s obrazkom po francuzky, lebo som nenasla ziadnu slovensku ci cesku stranku, ale minuly rok som to kupila tusim v kauflande na SK.
    http://www.vanish.fr/nos-produits/vanish-2-en-1-anti-d%C3%A9coloration/vanish-2-en-1-anti-d%C3%A9coloration

    OdpovědětVymazat
  7. Amélko, existují odbarvovače "omylem" - má ho třeba Iberia a dá se tím občas něco ještě zachránit ;-). A taky jsou dobré ubrousky, které se přidávají k prádlu při praní a ty brání tomu obarvení nebo i zašednutí prádla častým praním. Jinak se mi moc líbí, jak se děti "obhajovaly" a zlehčovaly situaci, i když chápu, že tobě do smíchu určitě nebylo...

    OdpovědětVymazat
  8. Moje první reakce byla stejná, jako Viviina :-) :-)
    Možná pomůže i savo na oblečení ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepomohlo. Sice už to není růžové, ale zato divně nažloutlé. Smůla.

      Vymazat
    2. Tak to mě mrzí.
      Mě se stalo zase to, že jsem si nabarvila barvou na oblečení sukni, která svou černou už začala ztrácet. Pak jsem jsi vzala nové bílé kalhotky a samozřejmě skončily černé, stejně tak moje nohy. Právě kolegyně mi savo doporučila, ale já to nezkoušela.

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...