neděle 1. června 2014

Díky Bohu za můj snadný život


V posledních týdnech mám pocit, že si ze mě někdo dělá legraci.
Jeden týden se zhroutila Eliška a už tři týdny není schopná jít do školy, má úzkosti, deprese, panickou poruchu...a zatím nevím, co bude dál. Tři doktorky navrhly pro Elišku hospitalizaci, já jsem ji však odmítla.
Nutím ji do jídla, kolikrát s ní jsem vzhůru do pěti do rána, povídáte si, vysvětlujete možné i nemožné a snažíte se jí nalít trochu elánu do žil....a to v šest hodin už zase vstává Jeník.
Kolikrát po hodině a půl spánku padáte první půlhodinu na ústa, ale pak se vzmátoříte a jdete dál.
Na linku si vylepíte arch papíru A4, protože uhlídat které dítě který lék a v jakém dávkování bere, už je nad vaše síly. Dokud bralo jedno dítě, dalo se to zapamatovat, tohle už si nerisknu, přece jen antidepresiva, antipsychotika, anxiolytika už nejsou žádná legrace a pomíchat to rozhodně nechcete.
Jaký výhoda, že jste zdravotník a mít "tři pacienty" pro vás není problém.

Bojujete se třemi "psychicky indisponovanými" dětmi, pendlujete mezi nemocnicí, psychology, psychiatry, rodinnými terapiemi, na poštu, na nákup a rychle zase domů a snažíte se nějak přežít každý den...
....a pořád vám někdo hází klacky pod nohy.
Poslední tři dny jsem měla pocit, že už je Elišce líp, že Trittico zabralo, protože neusínala vyčerpáním v šest nebo v sedm hodin ráno, ale někdy to stihla UŽ ve tři nebo ve čtyři hodiny ráno...
A každá hodinka dobrá, ne....
Ale Eliška tvrdí, že jí lépe není, protože strach a úzkost z toho, že by MĚLA jít (konečně) v pondělí do školy jsou větší.

Loni mi obyvatelé bytovky zakázali venčit psa za domem - OK, venčili jsme JEN před domem a samozřejmě sbírali exkrementy. Asi před 14 dny se usnesli, že nesmíme venčit ani na trávě před domem... No jo, ale choďte pětkrát denně 300 metrů daleko na trávu.
A jak, když vaši úzkostní autisté klidně několik dnů či týdnů odmítají chodit ven?
Mám tam posílat Elišku, která se bojí stromů, lidí, hluku venku a která bere čtvery psychiatrické léky?   Která vám klidně omdlí na schodech a rozrazí si do krve koleno? Která nemá ráda změny a odmítá tak daleko chodit? Nebo tu budete nechávat dva autisty samotné, než vyvenčíte psa?
JAK vysvětlíte Jeníčkovi, že když jde ven s míčem nebo s bublifukem před dům, že už nesmí brát Betynku s sebou? Betka byla často jeho jediná motivace, aby šel ven...

Další týden si na místo, kde jste rok parkovali, stoupne nějakej chlap...a oznámí vám, že ústní domluva, která léta platila, se ruší, že TO místo je VŠECH a že on má nové auto a nenechá si ho někde venku odřít a tudíž tam, kde jsem rok parkovala já, bude nyní stát on...
JAK vysvětlíte Jeníčkovi, že máte auto kilometr od domu? Jak ho tam dotáhnete, když nebude chtít jít?
Ano, dítě se ZTP/P má nárok na místo od Města, ale jsme u rušné silnice a místo tu není kde namalovat...

Dvě výhody, kvůli kterým jste před 13 měsíci brala tento byt - oplocená zahrada na venčení psa (i Jeníčka) a místo k parkování, najednou pominuly...


Každý den se třemi "nemocnými" dětmi se musíte přemlouvat, abyste vydrželi, abyste se nezhroutili, abyste dokázali MYSLET pozitivně a DĚKOVAT za to, co (ještě) máte.


A pak si jen tak jdete večer zkontrolovat auto, protože stojíte mimo oplocený areál a malá procházka vám přece neuškodí....a najednou vidíte za oknem lísteček.

"Buďte vděčná, jak vás K. zaopatřil. Většina rozvedených žen nemá TAK SNADNÝ ŽIVOT.
Většina žen pracuje. A děti si váží svých otců."

A už je to tady zase. Slzy se vám koulí po tvářích a vy čekáte za dveřmi, až přestanete brečet...takhle přece nemůžete domů - před hroutící se a v depresích se zmítající Elišku....
ONA si žije v novém rodinném domku za Prahou, ona byla s mým exmanželem a svým 15 tiletým synem na letecké dovolené, ona si jezdí po výletech....a my se tísníme v malém bytě s nerudnými sousedy a o dovolené si necháváme léta jen zdát .....

Děti si váží svých otců? To je pravda. Ale ČÍ je to vizitka, že vlastní dcery se odmítají stýkat se svým otcem? Že se hroutí jen při vzpomínce na něj?

Přes myšlenku "kéž bych měla tři zdravé děti a mohla jít do práce" jsem se už dávno přenesla....
...ale udivuje mě, že ani rok po rozvodu mi nedají pokoj.

A tak denně přemlouváte sebe i své děti, abyste to nevzdávali, že život stojí za to žít....

SNADNÝ život - stejně je zajímavé, JAK si někdo představuje snadný život. (Ale ne....víte, že ta žena je ovlivněná tím, co jí ex řekl a to nebude nic pěkného...Takže se na tu chudinku ani nezlobíte... vždyť ona vůbec netuší, co denně prožíváte...)

Ale má pravdu, milá neznámá, mám snadný život. Mám krásný život. Mám tři úžasné a jedinečné děti.
Miluji své děti, ač má každé své  problémy a není jich málo, přesto jsou světlem mého života.
Tolik mne toho naučily a denně učí.

Mám snadný život, protože mám oči, které vidí, uši, které slyší, nohy, které chodí, mám ruce, které hladí a konejší,  mám spoustu internetových přátel, kteří na nás myslí, mám srdce, které miluje a mysl, která se nenechá ovlivnit ani zničit ubohými lidmi....

Ale to nejdůležitější? Mám víru v Boha, zdroj nevyčerpatelné síly a energie, zdroj nekonečné a bezpodmínečné lásky, a to je to, na čem záleží. Mám ten největší DAR v životě. A díky Němu mohu pokaždé, když mě někdo srazí na kolena, zase vstát a s úsměvem a klidným srdcem jít dál.

A tak díky Bohu za můj snadný život.
Jsem vděčná za to, že jsem TAM, kde jsem, protože přesně tam mám být....
....tohle je mé poslání.


89 komentářů:

  1. milá Amélie ,tak to mě opravdu dostalo ,co vše ještě budete muset zvládnou a tolik klacků pod nohama to je fakt neuvěřitelné . Ano děti vás potřebují a jako matka vím ,že jsme schopné hodně ,ale vše má své hranice . klobouk dolů a hluboká poklona . Město by vám mělo vyjít vstříc a místo označit vaší číslem auta . a zase to ale ,kde vzít potřebnou sílu a čas .O sousedech ani nemluvě je to na průplesk, jenže s tím asi nic nezmůžete , jenže kdo to má vydržet . Amélie držte se !!!!!! Modlitba má svojí velkou sílu . A ex se snažte vytěsnit ,je s ním jen 1 rok to je málo aby věděla a mohla odsuzovat ,u ní mi to zavání závistí a sobeckostí ,že peníze ,které jdou vašim dětem nemůže utratit pro sebe . ZVLÁDNE TO ! Míla

    OdpovědětVymazat
  2. A já děkuju bohu za to, že tě máme.:-) Jsi skvělá. Dokážeš žít i přesto, že ne vždy je energie, ne vždy je radost, ne vždy je chuť, ne vždy jsou lidi milí... Dokážeš žít a milovat bez ohledu na to, co si ostatní myslí... a to je ono!

    OdpovědětVymazat
  3. K tomu se snad nedá nic moc říct :-(. K tý ženský mě napadá to, že i ona ho dříve nebo později prokoukne a bude koukat, k sousedům, že jsou na přeshubu a k Elišce, že by se pro tuhle chvíli měla vykašlat na školu a dát se (přes prázdniny) trochu dohromady, škola nikam neuteče a dá se kdykoliv dodělat, za zhroucení žádná škola nestojí. Tyhle šílené stavy netrvají věčně, nebude to tak napořád. Vracejí se (a někdy ani to ne), ale často je ten první záchvat nejsilnější a nejdelší, tak snad už bude jenom líp...Držte se, vy všechno zvládnete!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle pani asi neprokoukne, podle toho, co vidim, vrana k vrane seda ;) mrzi me, ze i taci existujou :/

      Vymazat
    2. Jo, občas abych se styděla, že s nimi patřím ke stejnému živočišnému druhu :-P. Možná že je jenom oblbnutá jeho řečma, je ráda, že má něco jako chlapa a on se nevydrží přetvařovat věčně...M.

      Vymazat
  4. Milá Amelko, to, co píšeš, je hrozné, neuvěřitelné. Moc bych Ti přála, aby už konečně nastal obrat k lepšímu. - Lidi bohužel nepředěláš, mnohým je schopnost empatie na hony vzdálena. Velice Tě obdivuji a držím všechny palce. Jarmila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marci,tak na tohle snad není co říct.Drž se a na ty zlé lidi nekoukej.Děláš maximum a možná ti,kteří to píšou by to nedokázali.Jana

      Vymazat
  5. Drahá Amelinko..
    Modlím se za Tebe a děti každý den..
    Jsou to jen zkoušky,zvládneš to..Musíš...
    Mám Tě moc ráda a objímám..
    Bi

    OdpovědětVymazat
  6. Amelie, škoda, že jsme bydlištěm tak vzdálené, přišla bych tě obejmout a bránit. Před blbými sousedy a ještě tupějším ex. Tak alespoň držím pěsti, ať je zase líp!

    OdpovědětVymazat
  7. Toto hádam ani nie je možné :-(
    Po tomto by som sa asi už len zrútila, neuniesla by som totiž ešte aj podrazy od susedov Marcelka. Čo nevidia, že to máš dosť ťažké aj bez toho? Ten chlap s tým parkovaním ma dorazil .... veď sa mu to raz vráti a dúfam, že dvojnásobne. To je tam u vás v dome aká veková kategória? Nepoznajú tvoje pomery, že sa permanentne pasuješ so zdravotnými problémami detí a máš to obrovsky ťažké ? Že sa od nudy zaoberajú prkotinami .... nikoho z nich ešte nenapadlo spýtať sa, či nepotrebuješ s niečím pomôcť ?
    No a tej terajšej bývalého ... keby bola šťastná, tak si nedá tú námahu vyhľadávať tvoje auto a strkať za stierače blbé lístočky. Asi to nebude také ružové ...
    Viem, že máš dosť síl, aby si všetko prekonala ... držím palce :-)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Marcelko, já vím, že zase budu kecat moudra,na která nemáš čas,ale se stejným problémem jsme se potýkali u nás u paneláku a když mi ošetřující lékař napsal,že Terka neujde 200metrů( to je ze zákona), tak mi to parkovací místo technické služby namalovaly na chodník před panelákem. Nevím, jaké možnosti jsou u vás,ale žádá se o to stejně jako o kartu na parkování, nebo o průkazku. Vím, že je to práce navíc, ale zkus to,lidi jsou opravdu zlí,mrzí mě to za Tebe,jsi moc slušná a hodná,já bych asi řádila jak tajfun.

    OdpovědětVymazat
  9. Ach, Amélko, na tohle opravdu nemám slova. Nějak nerozumím, co tím ona dáma sleduje, ale radši se to ani nesnažím pochopit. Že by se dalo se sousedy nějak domluvit, alespoň pokud jde o venčení Betynky, to jsem asi hodně naivní, viď. Mě sice připadá, že když každému vysvětlíš své důvodu, určitě to pochopí a vyjde ti vstříct, ale dobře vím, jak mohou také "fungovat" sousedské vztahy. Holka zlatá, drže se. Určitě bude líp, musí!

    OdpovědětVymazat
  10. Holka, lidská blbost je nevyčerpatelná studnice nenávisti, pomluv, závisti a nesmyslných domněnek. Nad tohle se člověk musí jen povznést. Pokaždé si musíš říci, to mně nerozhodí, mně totiž může nasrat pouze inteligent:-)))). Já si to říkám taky! M. Obejmutí všem Věra♥ PS: Moc na vás myslím♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  11. Z vašeho dnešního příspěvku je mi smutno za vás, moc na vás myslím a modlím se, ať vám síly nedocházejí, ať je všem už dobře a ať se kolem vás nachází stále více milých, chápajících a vstřícných lidí. Skláním se před vaší pokorou a energií! Zuzka

    OdpovědětVymazat
  12. Možná od K. nedostává - mírně řečeno - správné informace. Samozřejmě ji nechci hájit, jen mě tak napadá.
    Držte se, myslím na Vás. Radek

    OdpovědětVymazat
  13. Amálko, sleduju tvůj blog i FB. Jsi neuvěřitelně silná a víra v Boha tě činní ještě silnější.
    "Odpusť jim, neboť nevědí, co činí." to mě k tomu všemu napadá. Oni opravdu nevědí a ani si nedovedou představit, jak "snadný" tvůj život je. Lidé jsou závistlivý a poslední rok sleduju v práci, že jsou schopný závidět i infarkt (měl ho od kolegyně manžel), když z toho dotyčný má nějaké finanční výhody. A pokud by ti někdy odpuštění dělalo problém, zkus si říct tu naši hanáckou verzi na boží mlýny: "Na každou svini se někde vaří voda!"
    O tom, že můj muž má průkazku ZTP/P a příspěvek na péči se raději před nikým ani nezmiňuju, protože už normální ZTP dělá problémy. On si přece pořeže a naštípá dříví, poseče zahradu, chová zvířata, jezdí na koni... Tak k čemu potřebuje nějaké výhody? Že si nezapne knoflíčky u košile, nezaváže tkaničky, nedosáhne na hlavu, aby si ji umyl nebo učesal a spoustu dalších běžných maličkostí nezvládá, to už nikdo z nich nevidí!
    Tvoje děti jsou dar, který dává tvému životu jiný rozměr. Občas si říkám: Oč by byli lidé lepší a spokojenější, kdyby každý z nich měl ve svém blízkém okolí člověka s nějakým handicapem.

    OdpovědětVymazat
  14. Jo, ty teda fakt máš snadnej život! To, co by většina lidí nešla dělat za 50 000 čistýho, ty můžeš dělat zadarmo. Máš cca pět půldnů dovolený ročně a to jen s tou podmínkou, že budeš na telefonu pro případ nějaký katastrofy. Kdo by s tebou neměnil?

    Já věřím, že nějaký obrat k lepšímu musí jednou nastat. Otázka je, kdy je to jednou, jaký ten obrat bude a jestli se ho ve zdraví dočkáš. Ty opravdu jedeš na 150 % a to se dlouhodobě nedá vydržet. Zrovna jsme si s Markétou říkali, že o tebe máme někdy i strach. Nespíš, jíš jen když můžeš a co můžeš, nervuješ se..... Prosím tě, aspoň si nepřipouštěj problémy jiných lidí. Pejska venči, kde ty chceš a bude-li tvoje parkovací místo volný, postav se tam! Ani nevíš, jak moc bych vám přál baráček s pozemkem. Modlím se za to!

    OdpovědětVymazat
  15. milá Amélie, nikdy nekomentuji, jen občas čtu.ten odporný lístek bez podpisu bych rovnou spálila. jste úžasná maminka a smekám před Vámi a na ničem jiném nezáleží.určitě bude lépe, vydržte.asi nemám ta správná slova, ale myslím na Vás, posílám hodně energie a jedno velké pohlazení.
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  16. Jak já Vám rozumím, já minulý týden plakala ve škole, ve které nechtějí Matěje....nesnáším , když místo vstřícnosti vám lidi házejí ještě klacky pod nohy (a kecy že vás obdivují si můžou strčit někam )...přeji hodně sil, ač je to těžké děkuji za lepší dny kdy vše vypadá alespoň naoko normálně... Bude líp a hlavní je že lásku kterou dáváte svým dětem Vám vrátí zpátky :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Ach Amy, je mi to líto... je mi to moc líto...nevím, co říct a jak tě povzbudit, vyjádřit svou lásku, vždyť přes tvé krásné vyznání Bohu Otci, bych ti nejraději nějak pomohla, odpusť mi,prosím, že má slova jsou jen slova a né čin...

    OdpovědětVymazat
  18. Amelko, mohu teď napsat jenom drž se!!!!! Bůh skutečně umí seslat dar síly, neboj, a moc krásně jsi to napsala... Je to fakt síla se sousedy i s tou "madam", ale jiná slova mě nenapadají, nechci-li být neslušná :o))) Prostě bez komentáře.... Zdraví Petra P.

    OdpovědětVymazat
  19. Já ty lidi nechápu. To je teda ubohost! Prej zaopatřil... lístek rituálně spálit, dotyčná blboulinká (hloupá + slepice + bárbína + ještě něco navíc) pisatelka by potřebovala dostat na zadek (možná nejen obrazně). Snadný život! Pch. Kráva. Vůbec netuší, o čem mluví. Líbí se mi Váš přístup, Amelko. Spousta lidí by se z takového tlaku sesypala, ale zas vím, že jak je to nutné a není zbytí, člověk fakt vydrží všechno.

    OdpovědětVymazat
  20. Uf, tak to sila, ten odkaz. Damu by som pozvala, nech u vas stravi aspon jednu 24hodinovku.
    Ale presne ako pises, ktovie, na zaklade akych informacii si o tebe vytvorila obraz...
    Snad sa to nejako utrasie! Co sa tyka susedov a ich poziadaviek, nekompromisne by som trvala na svojom.
    Drzim palce Eliske, snad uz bude lepsie...

    OdpovědětVymazat
  21. Nevím, co k tomu říct. Mám oči plné slz, když si uvědomím, co všechno zvládáš a s jakou láskou a jak může být někdo tak zlý. Nevím, neznám, nepochopím. Já VĚŘÍM, Marcelko, že jednou budeš odměněna za tu tvoji lásku a to přímo tvými dětmi. Ano, děti jsou smysl našeho života a bez nich si to ani neumím představit. Ty máš děti, ON s NÍ ne. Třeba jim to už došlo. Ale ty to zvládneš i nadále, my všichni ti držíme pěsti. Hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
  22. Amélie a to "vše co máš", je a bude trnem v oku těm co nemají to nejdůležitější, srdce na pravém místě a schopnost překonávat překážky, které ti život připravuje. I když tvůj život není procházkou růžovým sadem, závidí, protože nemají lásku. Materiál to nikdy nenahradí!!! Věřím, že těm "dobrodincům" se jejich "dobrota" po právu, jednou obrátí proti nim!
    Myslím na vás!!!

    OdpovědětVymazat
  23. Marci překvapuje mě, že tvůj ex si někoho našel. A už vůbec nechápu že někdo může být tak zaslepený. Ale čím jsem starší, tím víc zlých lidí znám a potkávám. Našla jsem na ně jediný lék - nevšímat si jejich zloby a dál žít po svém, nenechat se jejich zlobou nakazit.

    Co mě ale dneska vyděsilo nejvíc je že píšeš Tři nemocné děti.Vždycky mi přišlo, že Šárka je tvou oporou a je aspoň ona zdravá. Něco se jí přihodilo?

    Moc na tebe myslím i když nepíšu, učím se od tebe trpělivosti se svými vlastními dětmi a posílám pozitivní myšlenku ♥

    OdpovědětVymazat
  24. Marci hlavně se drž Ty, protože mám strach, že už to nedáš.
    Je toho prostě moc.
    S Eliškou nevím, co s tím. Možná nějaká krátkodobá hospitalizace ne v léčebně, ale na psychiatrii ve FN, by pomohla. Ty by jsi, zatím jen s Jeníčkem, nabrala sil.
    Mysli prosím Tě na sebe, alespoň trošičku.
    Ještě mě napadlo. Ze své zkušenosti vím, že je lepší říc věci na rovinu, jak jsou.
    Co obejít sousedy a vysvětlit, jak se to s Jeníčkem má. A proto musíš venčit Betynku před barákem a to samé s autem.
    Míša z Plzně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych byla pro, obejít sousedy a zkusit vysvětlit situaci. Mnoho špatného je z nedorozumění. S pejskem by to mohlo pomoci, s autem asi ne, tam jsi narazila na blba. Parkování získat jedině mocí úřední.
      To Ti zase dáváme rady, což? my radílkové, ale my Tě fakt máme rádi

      Vymazat
  25. Maci, to je síla. Ale nenech se pokud možno otrávit. Tahle Ti "aspoň jenom píše". To můj ex, když přijel za dětmi (už dávno), tak přitáhl milenku sebou na kafe. :-D Bude líp, uvidíš. Pa Tina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba by šli:-P Ale holky mi zakázaly pouštět ho dovnitř.

      Vymazat
  26. Uff, tak to je na jednoho celkem dost. To si neumíme představit,jak jsou děti celé dlouhé dny zavřené ve smradu, v zaprděných, temných pokojíčcích. Teď, když je venku tak krásně, by mohli vysmrádnout na čerstvém vzduchu, proběhnout se i s pejskem, trochu opálit své bledé tvářičky...Teď nesmíte ani na trávu před domem, co jim vadí, když ho... sbíráte ? Že tam i chči...a to nesbíráte, nebo jinak fakt nevím. To je jako nějaká schůze nájemníků a tam se toto projednává ? Vždyť máte jako obyvatelé domu se těchto schůzí účastnit a spolurozhodovat o tom.
    Zdraví
    Marie Mlčkovská, Praha

    OdpovědětVymazat
  27. Mila Amelia,to co zijete je dobro,cire dobro,dakujem!

    OdpovědětVymazat
  28. Amelko, z článku jsem pochopila, že víte, kdo lístek psal (přítelkyně vašeho bývalého manžela), můžu se zeptat, jak to víte? To vubec není rypani nebo tak něco, jen mě zajímalo, jak jste na to přišla, když tam není podpis. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera měl ex návštěvu u Jendy, vzal si ji s sebou a čekala na něho v autě. Jeho auto vedle mého auta, asi se nudila... A ta slova jsou stejná jakými mě krmil ex - poznávám je. Jak důvěrně známé.

      Vymazat
    2. Aha... Vy se tím ale netrapte, někdo,kdo vám to ani není schopen říct do očí, vám nesahá ani po kotníky.

      Vymazat
  29. Lidi jsou hrozní, ani se mi tomu nechce věřit :( Ale vy jste neuvěřitelně silná a úžasná maminka a já vás nikdy nepřestanu obdivovat! Moc vám všem držím palce!

    OdpovědětVymazat
  30. Jsi moc dobrá maminka, velmi statečná a silná osobnost. To samo o sobě budí závist u zlých a nepřejícných lidí. Smekám před tebou a přeji tobě i tvým dětem hodně štěstí do dalšího života.

    OdpovědětVymazat
  31. Ze si dala tu pracu a dovliekla ten listocek, ja by som na to nemala ani cas a to som na tom lepsie ako ty, myslim ze sa mam este celkom cas vyspat a som inak na nule a nie v minuse.
    Myslim ze toto je chyba so zenami obecne, jedna si druhej zavidi aj nos medzi ocami, ked ma niekto chlapa co nemal nic tak sa z casti majetku rozdeleneho na polovicu byt kupit neda. Myslim ze chlap si ma aj po rozvode plnit svoje zavazky. Ty venujes 24hodin denne starostlivosti o deti a on by vas mal materialne zabezpecit, aj teba a zjavne to nerobi. Ja verim ze sa raz zmenia zakony tak aby boli viac priklonene na stranu tych co pecuju a zahrnu do rozdelenia pece aj cas straveny s detmi a nutny na peci o deti. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen seděla v autě, než si ex došel pro Jendu, asi se nudila a potřebovala se vyjádřit. Vždyť kopat do někoho je tak jednoduché.

      Vymazat
  32. Znam Vas jen skrz clanky na blogu, ale i tak vidim, ze to nemate snadne. Moc Vam drzim palce a verim v to, ze i v tomto pripade kazdy nakonec dostane to, co si svym chovanim zaslouzi, coz se mi uz mnohokrat potvrdilo. Kdyz je madam takovy srab, ze Vam ani nerekne do oci, co si mysli, ale pise to na listecek z mhd, tak je to spis k politovani, protoze si tim asi neco kompenzuje. Drzte se!
    Anet

    OdpovědětVymazat
  33. Já myslím, ze když je to tak fajn, tak by o to nemel byt otec ochuzen - navrhla bych střídavou péči ....Hloupý vtípek, je mi jasné, ze by to pro děti byl velký stres, ale jen si ho představte po měsíci....

    OdpovědětVymazat
  34. Ami, tohle mě strašně mrzí... Opravdu mě mrzí, že ti to lidé ještě ztěžují. Ale jsem ráda, že si uvědomuješ, že nás máš - nás všechny, co sem chodíme. Já tě mám moc ráda a vážím si všeho, cos pro mě udělala♥
    Věřím, že i ty těžší dny zase vystřídají ty lehčí - tak je to vždycky.

    Nedivím se ti, že sis "rozpis léků napsala" - já bych to udělala zrovna tak.
    Zrovna jsem to chtěla napsat - to, že se tvé dcery svého otce bojí, není jejich vina. Láska se nedá vynutit a vyžebrat. Jestliže chce být někdo milován, tak v lásce nesmí šetřit... Musí dávat taky. Protože i ta největší láska odumře, jestliže se o ni nikdo nestará. (Respektive stará se jen jeden.)

    Myslím na tebe a mám tě ráda. A jsem ráda, že si uvědomuješ, že máš své děti a svou víru.
    "Nikdy není taková tma, aby ji nedokázal rozzářit plamínek jediné malé svíčky." (Sv. František z Assissi).

    Jinak... ten vzkaz za autem mi trochu zavání závistí. Povzdech - Inu, co se dá dělat. Někteří lidé nikdy nebudou šťastní, protože chtějí brát štěstí jiným, aniž by se sami snažili o své vlastní.

    ♥♥
    Lili :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Vzit klic a arogantnimu sousedovi auto upravit...

    OdpovědětVymazat
  36. Vůbec nevím, co na to říct, vše už bylo vysloveno v komentářích přede mnou... Držte se všichni, ty i děti, myslíme na vás. :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Zaopatřená :-) I kdybys byla, tak máš u sebe tři děti o které se jejich ex-otec nestará. Proč má ta dáma takovou potřebu Ti to sdělit, když ona se má snad dobře, ne? Co Ti vlastně závidí?
    Proč nemůžete venčit na trávě u domu? Chodí tam snad batolata? Jak si mohli vymyslet takovou blbost? A k tomu autu už vůbec nevím, co říct...
    Eliška ať se vykašle teď na školu a odpočívá doma, u Tebe je jí určitě nejlíp. Zkusila jsi na léky lékovky? Mít to hezky roztříděné na dny a ranní dobu, třeba by Ti to aspoň trošku ulehčilo.

    OdpovědětVymazat
  38. Amelko hodně sil, myslím že mlýny melou a takovýhle anonym to bude mít jednou těžké.... nechápu co lidi vede k takovým činům, vlastní nenaplněný život, nuda? Nechutné. Pokud budete sbírat bobky, nedalo by se to nějak domluvit? myslím že je to diskriminace a sprosťárna.... ale ony ty mlýny.... drž se, jsi úžasná ženská a skvělá máma

    OdpovědětVymazat
  39. Milá Amélko, za ta slova by si milá neznámá zasloužila poupravit fasádu, aby svá ctěná ústa nevymáchaná držela na zámek a nedělala si ostudu tím jak je ubohá... Tak vysoko nad ní se tyčíte, ani po paty vám nesahá...jste úžasná máma, tak úžasná jako málokterá...držte se a nic nedejte na takové hloupé (nejsou ani hloupé, ale nechci být sprostá;))pindy...jste skvělá...děti mají štěstí, že mají zrovna vás...Myslím na vás všechny a posílám aspoň na dálku trochu pozitivní energie:)

    OdpovědětVymazat
  40. Amélko, vážně to nemáte lehké. A máte můj velký obdiv, že to zvládáte.
    Osoba, která Vám dala lísteček na auto - podle mě to je jen její subjektivní produkt zkreslených informací, co jí poskytl Váš ex manžel, vůbec si z toho nic nedělejte.
    Na každou událost existuje více pohledů a jen těžko se dá soudit, kde je pravda, pokud tedy někde pravda je. Můj psychiatr mi nedávno říkal, že nejde o to, která strana má pravdu - obě strany to prostě vnímají jinak a každý má svým způsobem tu svoji pravdu.
    Pokud Vás ale manžel nechal se třemi nemocnými dětmi stísněnou v
    jednom malém bytě, tak by se měl spíše stydět, nikoliv ještě vesele prohlašovat, jak Vás zaopatřil a jak máte snadný život.
    To je opravdu odporné, čeho jsou někteří lidé schopni.
    Také mě zaráží Vaši sousedi, já být Vámi, tak se jen tak nedám, třeba ohledně toho parkování. Pokud se nepletu, tak průkaz ZTP/P zahrnuje i invalidní značka na auto, tu si někdo doma jen tak nevytiskne, to už přece něco znamená, nechápu, jak si to ten člověk vůbec může dovolit.
    Místa pro invalidy jsou pokud vím právě od toho, aby to měl člověk s postižením (ať už tělesným, smyslovým, nebo psychickým - i to je handicap a není o nic lehčí, než nějaký jiný) blízko ke svému cíli. Vážně, být Vámi se bráním.
    To samé i ohledně venčení pejska... Vždyť je Betynka takový malý kulíšek, pochybuju, že by ty její miniaturní exkrementy měly šanci ten trávník nějak zamořit, vždyť to ještě ke všemu uklízíte, tak co mají za problém?
    Vážně, sice jsem mladičký laik, ale braňte se, máte na to nárok! Vždyť máte tři děti, dvě z nich mají masivní úzkosti, že sotva vyjdou z domu... Přece si nenecháte takhle "kálet na hlavu"...

    Už to tu píšu asi po sté, ale vážně jste hrozně moc silná. Procházíte si velmi těžkou životní situací - dvě nemocné děti v pubertě a ještě k tomu Jeníček, vždyť Vy už musíte být úplně vysílená... A to i bez nátlaku okolí.
    Nedávno jsem četla články, jak Vám můžeme pomoci a strašně ráda bych Vám nějak pomohla. Vážně, hrozně ráda, úplně jakkoliv. Finančně Vás vzhledem ke svému věku a ""příjmům"" (:D) asi moc nepodpořím, nejspíš ani materiálně... Vážně nevím. Chápu, že Vám není příjemné si říkat o pomoc a plně to respektuji, ale kdyby Vás vážně cokoliv napadlo, jak Vám může jedna šestnáctiletá dušička pomoct, určitě budu moc vděčná.

    Koukám, že už tu zase vypisuji dlouhatánské slohy, tak já se raději zastavím, než z toho bude román :D
    Přeji Vám do dalších dnů co nejvíce síly, spánku a pozitivní energie - ta je ohromně důležitá a je obdivuhodné, že ji v sobě i přes všechny své životní události máte :)
    A snad už bude holkám brzy lépe. Já sice nejsem příznivec hospitalizací (možná to bude tím, že se mé přítomnosti psychiatrické léčebny nemohou nabažit :D) ale kdyby bylo vážně nejhůř a už to nešlo dál, asi by to bylo opravdu rozumné řešení. Sice to tam nefunguje tak, jak by mělo, ale pro každou zlomenou duši by to tam mohlo být svým způsobem nápomocné. Ale chápu, že by to Eliška vzhledem ke svým diagnózám špatně zvládala...

    OdpovědětVymazat
  41. Milá Amélie,
    již víc než rok sleduji a poctivě pročítám všechna vaše vypravování. Obdivuji, co dokážete - se svojí labilnější povahou bych to rozhodně nezvládla. Tenhle článek mi ale fakt zvedl ze židle, promiňte, ale to, co vám dotyčný (á) napsali, může opravdu napsat jen omezenec a primitiv v jedné osobě. Netrapte se proto, lidé jsou v dnešní době na sebe zlí, ale je i dost slušných lidí, naštěstí. Jste skvělá máma a moc vám držím palce.

    OdpovědětVymazat
  42. "Milá paní",
    věřím, že když se ve svém novém domě nudíte, kliknete si i na Améliin blog.
    Vsadím se, že ano.
    Nebudu psát, co ten vzkaz říká o Vás jako o člověku a věřte mi, že bych si servítky nebrala, sama jste ženská,, máte dítě...
    Zeptám se jen na jedno: VYMĚNILA BY JSTE SI TO S AMÉLIÍ?????????
    Jestli ne, tak jí dejte pokoj a užívejte si toho báječného chlapa a jen doufejte, ať je Váš syn po soužití s ním v pohodě.

    Amélie, drž se.

    OdpovědětVymazat
  43. ja bych anonymy vubec neresila. jestli se nekdo pod svuj nazor neumi ani podepsat, nestoji za to, vynakladat na nej svoji energii. zivot je tezky. a velmi boli, kdyz clovek v dospivani trpi.... ale nekteri z nas nemeli ani to stesti, ze by se o jejich bolest a strach nekdo zajimal.....

    OdpovědětVymazat
  44. Vždycky mě dokáže udivit, jak mají ostatní čas a chuť se starat o životy ostatních a ještě jsou to tací, kteří by měli nejméně mluvit!
    Amélko, držím palce i pěstí a myslím na Vás, aby to všechno zlé bylo rychle za vámi a vysvitlo slunko :) Žádná krize netrvá věčně ani ta sebehorší! :)

    OdpovědětVymazat
  45. Amélko, hodně sil na obranu proti těmto nenávistným lidem! Jsi úžasná! L.

    OdpovědětVymazat
  46. Teď mi, Maci napadlo, že podle nového občanského zákoníku nikdo nemůže zakázat nájemci chovat v bytě domácí zvíře. Tato klauzule je diskriminační. Proto si myslím, že se to vztahuje i na venčení ve společných prostorách, které k nájmu patří. Dále - pokud k nájmu patří parkovací místa, a konkrétní člověk nemá to místo předpacené nebo nemá jiné povolení, nemůže si toto parkovací místo přivlastnit. To znamená, že můžeš tato parkovací místa užívat. Vím, že se nechceš s nikým hádat, ale zákon stojí při Tobě. Pokud bys chtěla konkrétní paragrafy, napiš a vyhledám je. Pa Tina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tino, Vy jste to vystihla. Zákon je zákon ale ironií je, že tuším, že by to Amélii v reálu spíše ublížilo. Tady bych spoléhala jen na to, že se v těch sousedských hlavách najde lidskost a pochopení.
      (neměla bych přestat číst pohádky?:-))

      Vymazat
  47. podle mě človek co se níží k těmto úžasným vzkazům to v palici nemá prostě v pořádku a jediným cílem bylo ublížit.He to hloupé,dětinské a značí to velkou nezralost osoby co to psala,tu bych spíš litovala a hlavu bych si z papírků nedělala...........je to k pousmání,jak je někdo " tupej" a ovlivnitelnej a jak někdo jinej viditelně nedokáže řešit svoje problémy s dětma a zatahuje do toho přítelkyni a tebe chi.........vykalši se na vzkazy a na nástěnku dej jeden svuj požádej o spešl schuzy domu,kde jim vysvětlíš vše o jeníkovi a o tom jak Betinky pomáhá a o tom jak auto potřebuješ mít u domu.Někdy stačí prostě lidi popostřčit a ukázat jim,že slušnost prostě funguje a že si asi jen neuvědomují kolik potíží ti zpusobí jejich neinformovanost a " bezohlednost".

    OdpovědětVymazat
  48. Myslim, ze vsechno uz napsali komentujici prede mnou ... drzte se. Jsme s Vami.

    OdpovědětVymazat
  49. Moc vás obdivuji za to, jak jste silná, za to, jak jste pozitivní a přes všechny překážky ve vašem životě dokážete najít něco krásného. A doufám, že se takovými bezohlednými lidmi nikdy nenecháte zničit. Přeji vám jen to nejlepší v životě.

    OdpovědětVymazat
  50. Škoda, že se na lidskou blbost nedá jezdit, nebo s ní topit, byl by to nevyčerpatelný a stále dostupný zdroj.
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  51. Lidé jsou bezohlední. Místo těch klacků pod nohy by někdo ze sousedů mohl nabídnout, že sám občas ti vyvenčí psa.

    OdpovědětVymazat
  52. Milá Amélko, jsi tak statečná, trpělivá a vytrvalá.. A když sleduji, jaké s Jeníčkem děláte pokroky, věřím a držím palce, že své děti postupně dovedeš do rovnováhy s tímhle někdy krutým světem. A takovou odměnu Ti moc přeji!

    OdpovědětVymazat
  53. Obdivuji Váš pozitivní přístup k životu, ale ono to ani jinak nejde, aby se člověk nezbláznil. Hloupí a zlí lidé jsou bohužel všude a je to vražedná kombinace, ale já si vždy říkám, že to špatné a zlé má zůstat na té druhé straně u zdroje. Vidím, že to tak máte taky. Hodně štěstí s dětmi přeju.

    OdpovědětVymazat
  54. Milá moja, neprajnosť druhých nikdy nepozná hranice a vždy sa nájde niekto, kto sa potrebuje málinko povýšiť a dokázať ti, že si nič a on je všetko. Pritom ten samotný človek, ten ktorý sa odvážil toto napísať, je jeden úbohý tvor, ktorý sám potrebuje pomôcť. Už len tým, aby otvoril oči a poriadne sa pozrel na čo poukazuje a čo tými svojimi hrdinskými slovami bez podpisu chce dokázať. Ty dokazuješ každý deň, nevzdávaš sa, bojuješ a on je čoho schopný? Skryť sa za vlastnú neschopnosť veci priamo pomenovať bez anonymu. Ty vieš čo robíš, vieš prečo máš to čo máš a len ty sama vieš, čo je pre teba a tvoje deti to najlepšie. Druhí ti môžu poradiť, môžu ťa podporiť, môžu ti vyjadriť svoj názor, ale to ako sa nakoniec ty rozhodneš, to platí a má svoju váhu.... ja som pri tebe, aj takto na diaľku. Podporím Elišku v tom, že je to úžasné dievčatko, aj keď ju osobne nepoznám. Podporím aj Jeníčka, lebo vidím ako sa snaží a bojuje každý deň. Aký je usilovný. A ty aká si silná. Len pokračuj ďalej, Boh ti pomôže a my, čo ťa máme radi, ťa aj podporíme... ♥ mám ťa rada! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jessamine, děkuju, nenapsala bych to lépe, jsi úžasná. I já Tě mám ráda.

      Vymazat
  55. Proč by měli lidé z domu pomáhat a ustupovat?Jen proto,že paní má doma tři nechci napsat mentály,ale prostě nenormální děti?Tak ať s nima jde otravovat na sociálku a dá je do ústavu a neotravuje život normálním lidem.Otravuje je jistě hlukem a už i toho musí mít nájemníci dost,tak ať si parkuje auto od státu někde na ulici a psa jse venčit do parku.Proč mají lidé ustupovat jen proto,že paní nemá normální děti?Jděte s tou solidaritou už do hajzlu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za "plnohodnotný a skvělý " názor, více takových ubohých lidí. Jak už jsem psala v některém komentáři, děti hlučné NEJSOU. To jsme si odbyli prvních šest Jeníčkových let v rodinném domku. Pokud Jeníček nyní pláče nebo se vzteká, tak většinou pod peřinou a potichu.

      Vymazat
    2. Bydlím taky na bytě a nad námi bydlí děti, které křičí a brečí neobvykle často, stále běhají a dupou, ale proboha, bydlíme na bytě, tak samozřejmě že musíme počítat s tím, že že uslyšíme sousedy, že někteří celý den vrtají, měsíce něco rekonstruují, že tu jsou i děti, co je tohle za názor? I kdyby děti občas dělaly hluk, nemůžeme všem bez výjimky přikázat, že musí být 24 hodin denně jako potichu jako myšky... U nás taky sousedé zakazují venčit před barákem, museli jsme s fenkou chodit kus do lesoparku. Ono jsou se sousedy často problémy, a hlavně se vždy vytvoří nějaká skupinka těch, kteří drbou o ostatních, co mají jiné věci na práci, než vysedávat na lavičce před vchodem.

      Vymazat
    3. Ted nevim, jestli to tu nebude dvakrat... Takovejhle arogantni smejd jako vy, by radeji nikdy nemel mit deti, protoze z nich vyrostou leda spratkove s pokrivenym sebevedomim a bez jakyhokoliv souciteni, se spady vylejvat si svoje mindraky na svem okoli, stejne jako to cinite vy. Pro takovehle ignorantskej ksindl bych zavedl ustavy socialni vychovy, pane nebo pani dokonala... Jsem zvedavej, jak vam bude ouvej, az se (treba) rozsekate v aute a skoncite na vozejku, zda budete mit stale tentyz nazor.

      A aspon se na rozdil od vas podepisu, kdyz vy na to nemate dost odvahy.

      PS: Omlouvam se za ten tvrdsi slovnik, ale "Na hrubej pytel hruba zaplata."

      Vymazat
    4. Tak už to chápu, jestli jsou tací všichni Tví sousedi...
      Ať si on sám parku daleko od domu, jistě není mentál a výborně chodí a taky jak vidím, skvěle mu to i myslí. A zajisté to s Tebou myslí dobře, když Ti radí dát děti do ústavu - ten je pro stát přece dražší než Ty - tak třeba bude na ně přispívat...
      Bohužel s takovými necitlivými jedinci se občas setkávám i v práci a nestačím se divit...

      Vymazat
  56. Má drahá , upřímně u tohoto článku jsem neuhlídal slzy ani já , jednu věc nepochopím a to jsou ti lidé , kteří hodnotí život jiných , oni neví co se děje , čím si procházíte , jak se cítite , jak se každý den snažíte a hledá na životě to krásné , více si všímají jiných a já myslím , že tací lidé by si měli hledět v první řadě svého života a ne ostaním znepříjemnovat ten jejich ..co je kruci nějaké ženské do toho jak žijete , ona neví jaké to je a co jí dává právo soudit ... jsitě by nevydržela jeden den ve tvé kůži ... je mi Elišky líto , tolik bych jí chtěl pomoci , vám všem ...Kálej na nějaké řeci ...
    Nechápu ani to s venčením pejska a parkováním ... Moji sousedi jsou také nepříjemní , ale ne až tolik ... mrzí mě to ...nic si z toho nedělej ..k poznámce děti si váží svých otců... zajímalo by mě od kdy ..? Já svého otce nenávidím ... děti si váží těch , kteří je milují a starají se o ně , cž si ty ... miluješ je a to důležité .. jsi užasná máma ... posílám a přeji hodně sil...

    OdpovědětVymazat
  57. pro Anonymní:
    Vážená slečno, pane paní,....těžko napsat oslovení někomu, kdo se stydí podepsat. Musíte mít opravdu pohodový názor na život, když z Vás padají taková moudra. Rada směrem"otravovat na sociálku" je opravdu fundovaná a "otravovat jistě hlukem" hovoří za vše. Nejlepší je ovšem auto od státu. Jak jednoduché je pro přemýšlejícího člověka udělat si na Vás názor. Musíte být hodně našťastný(á). Je mi Vás líto. Drž se Ami, posílám sílu. Hanka

    OdpovědětVymazat
  58. Milá Amy, velmi mi to připomíná moje zážitky... taky nevím, jak to přežít... jste skvělá máma a děláte, co můžete, vaše děti vás milují, autismus neautismus jste pro ně vším... to je něco, co protistrana nemá a mít nebude.... držte se, moc na Vás myslím, J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Julie, děkuju. Už tak máme naloženo dost, někdy bych si přála, aby nám alespoň okolí nepodkopávalo nohy...

      Vymazat
  59. Milá Amélie, občas k vám nakouknu, kamarádka mě upozornila na Váš blog, ale dnes tady musím pár slov zanechat, protože každý váš článek, kde píšete o svém "snadném" životě je důkazem Vaší nezdolné vůle, víry a lásky mateřské....,ale tento článek už mě prostě dostal na kolena...Nedovedu si představit vše,co zažíváte a oproti Vám mám opravdu snadný život, protože jsem se "jenom" aktuálně rozešla s otcem mých dětí a moje děti jsou teenageři a jsou zdravé (klepu) přesto na mě padla spousta starostí finančních a spol...ale vím, že člověk v sobě musí najít každé ráno sílu vstát a zase jít.....Máte můj hluboký obdiv jak vše zvládáte, stále se divím, jak lidé dokážou přisypat soli do ran a ztížit už tak nejednoduchou logistiku Vám a Vašim dětem, stále žasnu, jak málo empatie lidé mají a jak mnoho ji máte Vy, že vlastně ještě ženu vašeho ex omlouváte z nevědomosti......jenže bohužel vím, že člověku vlastně nic jiného nezbyde, co si vemete na paní, která má jiné životní parametry, která paradoxně ve vás vidí konkurenci, co můžete si vzít na člověku, s kterým máte děti a tím pádem nemůžete litovat, protože ty děti milujete...Láska mateřská dokáže přenést skály a hory, je jako Atlas co drží nebeskou klenbu, Vy držíte takto Vaše děti, přeji Vám ať potkáváte lidi nejen virtuální co Vás podpoří, co neuzmou místo na auto, neberou pejskovi trávu a nekomplikují už tak složitý život vašim dětem...a ať nemusíte nacházet infantilní a trapné vzkazy, které tnou do živého. Vím totiž že síla duševní je obrovská ale tělo má své limity a když čtu už delší dobu, v jakém intenzivním napětí žijete, bezděky mě přepadá strach o Vás, protože z vlastní zkušenosti (a to nebyla tak vyhrocená jako vaše) vím, že člověk prostě jede na dluh. Byla jsem vážně nemocná a najednou jsem neřešila, že jsou nemocné moje děti, ale že já - že na mě závisí, že nikoho iného nemají, kdo by je miloval jako já.. že já to musím zvládnout, a to mě po této tvrdé zkušenosti, kdy jsem v jednu musela připustit, že jestli mi lékaři nepomohou nebo operace nevyjde, že budu muset "opustit" své děti.....naučilo tvrdě odrážet sobectví lidí, co chtěli žít ještě na můj úkor, vždycky říkám, že matka je jako lvice, pro své děti by se rvala a do mě vjede vždycky vztek, nevím, co bych pánovi s autem řekla, ale asi by si to za klobouk nedal. Je mi líto, že takovou hodnou duši lidé ještě utlačují, ale tak to bývá, a není už ani kolikrát síla se bránit. Ale určitě se vykašlete na ostatní. Nikdo jiný Váš život žít nebude, jen Vy a potřebujete hodně síly, více než jiní, dávejte na sebe moc pozor i na vaše vlastní zdraví....Moc se opatrujte a držte se, člověka asi opravdu nadnáší ta víra, že musí být jednou lépe, že jednou se Elišce uleví, krůček po krůčku, hodinu po hodině, den po dni.....člověk prostě žije jen přítomností a věří....Moc Vám držím pěsti!!!! Ať je lépe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EM, děkuji za dlouhý a milý komentář. Něco podobného jsem si uvědomila skoro před třemi lety, kdy jsem strávila asi 15 dní v nemocnici, z toho pět na jednotce intenzívní péče. Od té doby žiju jinak..a radikálně jsem změnila svůj život - rozvod, stěhování ap. Vím, že každý den může být ten poslední. kdybyste chtěla, klidně mi někdy napište mail. Děkuji M

      Vymazat
    2. Tak to jsme na tom byly asi zhruba stejně, já to prožívala také před třemi lety :-). Moc ráda někdy napíšu i na email, protože cítím opravdu obrovské sympatie k Vám a jak zvládáte nelehké úkoly. Je vidět, že jste si už odžila hodně, člověk jen může opravdu doufat, jak se říká, že to co ho nezabije ho posílí - ale občas mě i toto rčení štve, páč já jsem osoba, co si spíš musí uvědomovat, že není třeba nést tu tíhu sama, že je dobré požádat o pomoc a že ani přílišná síla se prostě nevyplatí. Tohle si ale asi opravdu, jak sama píšete lidé uvědomí až ve vyhrocených situacích, ten co řeší jen to, kam letecky pojede na dovču asi k takovému poznání nedojde, je někde úplně jinde.... Spíš dumáme i spolu s kamarádkou, jestli by nešlo nějak pomoci vám nebo třeba nějak udělat radost Vašim dětem. No omezené rozpočty máme všichni, ale zas na něco s čím se Vaše děti potěší...to bychom zvládly. Asi to bude lepší spíš přes ten mail. Jak budu mít chvilku ráda se ozvu....zrovna mám překopaný celý život, zvykám si na novou logistiku, tak nevím, kde mi kolikrát hlava stojí, ale na dobré lidi si místo v hlavě i v srdci najdeme. :-)) Přeji vám moc krásné dny, ať si je s dětmi užijete!

      Vymazat
  60. O anonymech si myslím své. Když se neumí podepsat a ke svým slovům se hlásit, neřešila bych to. Vím, rozhodilo Tě to, ale zkus to neřešit.

    OdpovědětVymazat
  61. Podle mého názoru byl onen " vzkaz" napsán rukou nízkého individua, o tom žádná...ale je to věc poměrně intimně pouze rodinná a ne zrovna vhodná k zveřejnění...pokud tedy nechceš vzbudit soucit...což se, soudě podle komentářů, povedlo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Intimně rodinná ? Když dáš někomu lístek za okno, pak je to věc veřejná a muže si to přečíst kdokoliv, kdo jde okolo;)
      Vzbudit soucit? To mě nikdy nenapadlo. Ani jeden článek na blogu nemá za účel vzbudit soucit, ba naopak - dodávat naději do dalších dnu, radovat se z pokroku, ukázat, ze i navzdory třem "psychicky nemocným" dětem, navzdory autismu, navzdory překážkám, které nám osud stavi do cesty a navzdory zlým lidem se dá žít šťastný a spokojeny život.

      Vymazat
    2. sebestředná, urážlivá, vše zveličuje a chudinka je ráda, že jí litujou

      Vymazat
  62. Proč se lidi tolik starají do věcí, do kterých jim nic není? Proč soudí, aniž by se snažili objektivně získat informace od všech stran? Proč pomlouvají a kazí druhému den, když tím, že existuje, nijak neubližuje svému okolí?
    Mě taky lidi nemají moc rádi. Rozhodně si nemyslím, že bys tím chtěla vzbudit soucit! Člověk si potřebuje občas někde postěžovat a zanadávat si.
    Takoví lidé, kteří mají vůbec potřebu takhle jednat, musí být podle mě strašně nešťastní a nechtějí být nešťastní sami, protože ono se přece říká, že s druhým je dvojnásobná radost, ale i půlená starost.
    Všichni tihle chytráci by se měli sebrat a zavřít se do ústavů sami.

    OdpovědětVymazat
  63. Milá nejmilejší Amelie,
    ex si zjevně našel sobě rovnou, přejme jim to, sežerou se navzájem.
    Drahý anonyme, jsi hovado.
    Ami, úsměv a vyprsit, pozdravuj Elišku, je báječná! Erika Anderess :-)

    OdpovědětVymazat
  64. Marcelka, posielam objatie, povzbudenie a lasku vseobijmaucu, Tebe aj Tvojim detom. Vela sil a mnoho nadhernych spolocnych okamihov! si obdivuhodna zena, drzim velmi palce!

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...