středa 23. dubna 2014

Nákup oblečení pro Elišku


Nedávno jsme byli s Jendou v Takku.
Poslední roky odmítal chodit do obchodu a celkově mezi lidi, ale poslední týdny se odhodlal a několikrát s námi do obchodu šel.
Nikdy Jeníčka nenutím, protože jsem zjistila, že násilím u něj ničeho nedosáhnu, jedině tak hysterických scén.
A tak i tentokrát dostal na výběr, zda bude doma, nebo pojede s námi.
Světe div se, řekl, že pojede také.

V Takku chtěl koupit růžovou kabelku. No, kdyby nestála tolik peněz, třeba by mě ukecal, i když by měl možná někdo pocit, že se to pro sedmiletého KLUKA nehodí, ale takhle ne. Tolik peněz jsem za ni odmítla dát.


Chvilku si prohlížel sám sebe v zrcadle....




....a pak už jen tancoval...




..."vytíral"....




...nebo se schovával.



Ne, nezlobil, ale i tak to bylo náročné.




Až nás někdy potkáte v obchodě, prosím, ušetřete si řeči o nevychovaných spratcích a neschopné matce....


Třeba dělejte, že tam nejsme...
Děkuju.





22 komentářů:

  1. Určitě se nemusíš bát žádných řečí , každé dítko potřebuje prostor a Jeník si ho prostě ( narozdíl od mnoha jiných) dovede vytvořit, Na tu kabelku jsem koukala také, je fakt povedená:o). Mějte krásný den a plno úsměvů:o).

    OdpovědětVymazat
  2. Amélie na.řeči lidí se vykašli,občas se divím,co někteří jedinci dokáži vypustit s pusy.Jeníček delá pokroky!Moc zdravím a přeji pohodový týden jak jen to jde.Vera:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Maci, z řečí si nic nedělej. Zvláště starší "dámy" dělají, jako kdyby ony děti nikdy neměly, nebo měly ta nejrozkošnější dítka pod sluncem. Pchá .... Dřív mě to taky mrzelo a pak jsem na to kašlala. Nemusíš se nikomu zpovídat a omlouvat. Jsi skvělá máma!!!!! Pa. Tina

    OdpovědětVymazat
  4. Amélko, já se omlouvám, že jsem ani nepopřála krásné Velikonoce, teď už je to bezpředmětné, ale doufám, že jste to zvládli... O Vaší neděli velikonoční jsem četla, pondělí nevím, jak jste zvládli. Vítek pomlázkovat nechtěl vůbec, básničku odbyl, ale nadílku chtěl :o))) Ale aspoň tak... Tak přeji alespoň krásné jarní dny a v tom Takku perfektní, doufám, že jste tam neměli žádné blbouny, kteří by něco mleli o nevychovaných dětech?? Důležitý je asi, že tam nekřičel a dokonce projevil zájem o nabízené zboží :o))) My byli v Kiku, tam jsme taky trochu lehali na zem, ale kšiltovku má novou i tričko a už ní normálně chodí, jenom s těma botama je problém. Vítek pořád chodí v zimních botech, protože ty od podzimu nechce, že prej ho tlačí, na nové čeká kvůli vyšetření na ortopedii, kde jsme zatím nebyli, čekací termíny jsou dlouhé a on bude potřebovat první vložky kvůli plochým nohám a pak teprve mu můžu koupit boty... TAk musíme koupit asi prozatím nějaké např. u Vietmamců, aby vydržel do té doby než bude mít kavlitní boty s vložkami. Achjo, tak já přeji krásné jarní dny a držte se! Petra a Víteček

    OdpovědětVymazat
  5. Kdysi bych se možná nad takovým dítětem pozastavila, ale díky tobě Marcelko, už dávno ne. Už vím, že takový válející se a tančící kluk, nemusí být nevychovaný. :-) Takko je docela drahý obchod, ale zase tam mají hezké věci, Eliška si určitě vybrala něco pěkného a "náročný" nákup byl úspěšný. ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliška dostala nějakou kartu s 20-25procentní slevou, tak se tam chtěla podívat, jinak chodíme do sekáče a k vietnamcům:-)

      Vymazat
  6. :D asu bych se nad ním pousmála.ale jak nezlobil tak to je super ne? od tebe už vím, že bych ho neměla oslovit :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já vím, je to těžké, ale nezlob se třeba na někoho, kdo to neví, že to komentuje. Já bych se určitě nevyjadřovala k někomu, o kom nic nevím, ale znáš lidi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na nikoho samozřejmě nezlobím, ale někdy to zabolí. A když ne mě, tak Jendu určitě.

      Vymazat
    2. Co kdybys zkusila napsat na fb nejake povidani a nechala ho sdilet...? sdili se kdejaky kraviny, tak kdyby to bylo nejak zajimave napsane,nemam pochyby ze by se to k dost lidem dostalo :-) *Misa J.

      Vymazat
  8. Musí to byť náročné počúvať (alebo skôr nepočúvať) takto v obchode kecy okoloidúcich, keď ani nevedia, čo je vo veci. A inak, tie fotky so zrkadlom sú rozkošné. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja som napisala panovi Spackovi(toho cez etiketu) a poslem ti svoj dopis aj odpoved. Fakt sa ludia maju tesit ze maju zdrave deti alebo dufat ze ich budu zdrave. Ja do taka nechodim, tak som mooooc zvedava kolko stala ta kabelka. Tiez ti prajem pekne velkonoce, ja mam teraz dost hekticke obdobie tak sa neozivam, ale ozvem a vysvetlim. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  10. Podla popisu mam pocit ze Mathis sa sprava lepsie ale keci pocuvame tiez.
    Proste si nepomozes.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to je super. Jeníček to tam teda rozjel :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Inak som večer tak nad tým rozmýšľala...ako reagoval, keď nedostal kabelku, ktorú chcel?? :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Blbe kecat a navazet se do ostatnich umi kdekdo, ale uvedomit si a chapat, ze nekdo ma "specialni" decka, zvladne malokdo. Znam to ze svy praxe, ze "plivnout si" na nekoho je jednodussi, dokonce to nekterym lidem prinasi urcity stupen poteseni. Jenze prave tohle jen dokazuje ignorantstvi takovych lidi, takze pokud se nekdo do me (nebo kdokoliv do kohokoliv, abych to zobecnil) bezucelne navazi, tak je nejlepsi nic nerikat a myslet si neco o zadni casti tela. Nekdy poslu takovy lidi na "vyssi mista" i nahlas nebo pouzitim jistyho "nezpochybnitelnyho" gesta, pokud me nebo nekoho me blizkyho nekdo urazi a otravuje prilis. Ja vim, ze to neni jednoduchy, ale porad je to lepsi, nez nekomu davat pesti - tohle byl muj problem ve skolce a na pocatku zakladky - nekdo mi rekl treba "Ty prase !!!" a uz byla bitka...

    OdpovědětVymazat
  14. Jeníčkovi se nedivím, taky mě nebaví nakupovat oblečení :-) Ještě že existují na Aukru sekáče :-)) Ale jestli tam mají takovou hezkou růžovou kabelku, to teda nevím... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Aukru si Eliška objednávala nějaké levné šaty, takže už to taky objevila.

      Vymazat
  15. No řeknu Vám,vidět toto před rokem-synka válejícího se v obchodě na zemi a matku, která z toho ještě pořizuje fotodokumentaci-asi bych byla jedna z " blbě kecajících okolojdoucích"....ale dnes vidím vše jinak...Sleduji už několi měsíců Váš blog,snažím se porozumět, pochopit svět autistů a jejich blízkých a zdá se mi to neskutečně těžké.Musíte být opravdu silná,trpělivá žena s nadhledem .Velmi Vás obdivuji a přeji mnoho vnitřní síly a radosti z každého úspěchu a pokroku Jendy. Hezké jaro. Tamara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nefotím vždycky, na to nemám pokaždé sílu. Ale občas to zkusím, i když se snažím nenápadně:-P Většinou totiž pár obrázků řekne víc než sáhodlouhý článek. A účel to plní - poučit veřejnost, informovat o autismu, o rozličných projevech, povzbudit jiné "maminky".... takže to stojí za to. Děkuji za komentář.

      Vymazat
    2. Amélko, a přesně toho jsi docílila. I my maminky, které jsme měly i hodně nemocné děti, ale jinak, jsme ale třeba o autismu měly úplně minimální informace. A právě jak píšeš, fotka je víc, než slovo - je nejvýstižnější. Kdybys napsala: Jeníček ležel, nebo se válel po podlaze, každý by si představil něco trochu odlišného.
      Já bych se od Tebe strašně ráda naučila nevšímat si např. otáčejících se lidí apod. Také na tom pracuji... ale neumím to prostě nevnímat.
      Marcelko, určitě byla Eliška s nákupem spokojená.:-) A i Jeníček to zvládl. Krásné jsou fotky, kde je Jeníček se zrcadlem. :-)
      Tvá V.

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...