středa 9. dubna 2014

Aktivity pytlíkové výměny


Koncem ledna mi přišel moc milý mail a se souhlasem autorky jej uveřejňuji:

Dobry den Amelie,
jsem uz temer rok pres bloglovin` pravidelnou ctenarkou Vaseho blogu. Mate muj neskonaly obdiv ... za to, jak se Jenickovi venujete, za to, jak zvladate temer denne vkladat nove prispevky, za Vasi statecnost i viru v lepsi budoucnost, za to, ze to nevzdavate. Nevim, mozna Vam to lidi pisou casto, mozna je to klise, ale opravdu Vas obdivuji. Tohle napsat je jeden z duvodu tohoto emailu. Proste tak, abyste vedela, ze jsem na Vasi strane a ze Vam i Jendovi moc drzim palce.
Druhy duvod je trosku prozaictejsi, ale snad se Vam bude i tak libit. Asi jste uz nekdy slysela o vymenach pytlikovych aktivit. Nejznamejsi asi porada Lucie Tamasova na blogu Rustspolecne.cz. Ale je jich vsude spousta. Zrovna ted se ucastnim jedne, kterou si maminky samy pro sebe vyhlasily na facebooku. Ma tema jarni aktivity a ucastni se ji cca 20 maminek. Vyrabene aktivity jsou urceny detem zhruba ve veku 3-5 let a je tam vsechno mozne - prirazovani barev, pocitani, motoricke aktivity.
Uz pri vyhlasovani vymeny padl navrh, abychom kazda udelaly jeden balicek navic pro charitu. Jenze jak se ukazalo, konat dobre skutky zas neni tak jednoduche, jak se nam na pocatku zdalo a puvodne zamyslena charitativni organizace nasi nabidku odmitla. V dalsich jsme si zase nebyly jiste, jak by se s vecmi, kterym venujeme svuj cas a namahu nakladalo a jestli by byly alespon trochu k uzitku. Proto padl navrh nabidnout aktivity nejake konkretni mamince. A ja si vzpomnela na Vas.
Priznam se, ze netusim kolik z toho by bylo pro Jenicka vhodne a zda by ho to treba vubec zajimalo. Ale i tak jsem se rozhodla Vam napsat. Balicek aktivit bychom Vam samozrejme pripravily bez toho, aniz byste musela sama neco vyrabet.
Pripadam si ted trosku jako podomni obchodnik. Nikdy jsem nic takoveho nenabizela, tak doufam, ze to nevyzni nejak spatne. Zkratka nam jde jen o to udelat dobry skutek a treba tak Vam a samozrejme Jenickovi pomoci.
Dejte mi prosim vedet, jestli by sem Vam balicek takovych aktivit vyrabenych nadsenymi maminkami libil.
Dekuji a preji Vam krasne a snad uz mene narocne dny.

Alinka
http://www.alinka.cz



Skvělý nápad,  úžasné provedení a velká radost mých dětí. Samozřejmě i moje.


Jedno odpoledne jsem nebyla doma a Eliška se vrhla na balíček. Sama vyzkoušela všechny aktivity a moc se jí líbily.


A abych nemusela přemýšlet a zkoumat, co je ve kterém sáčku za aktivitu, ulehčila jsem si práci a poprosila jsem Elišku, aby s Jeníčkem pár úkolů udělala, když už ví, JAK NA TO...a co s tím...


Eliška neprotestovala a učení hrou mohlo začít.


Prostrčit kuličky a špejle otvory ve víčku se Jeníčkovi moc líbilo....





U druhého úkolu se zpočátku trošku čertil, protože neměl FIALOVÉ kolíčky.
Ale nakonec se nám ho povedlo ukecat, aby použil kolíčky modré :-)






A protože pak potřeboval malou pauzu, dáme si ji i my.....a pokračovat budeme zítra.
Snad.
Můj čas je v poslední době velmi drahý.

Závěrem bych chtěla moc poděkovat všem účastnicím pytlíkové výměny za nápad, za pomoc a za skvělé provedení. Nestíhám vyrábět úkoly pro Jeníčka a tohle je velká POMOC. Děkuju.



10 komentářů:

  1. Dobrý den, jsem moc ráda, že balíček v pořádku dorazil a měli jste z něj doma radost. Tvoření nás baví, a když se k tomu udělá radost ještě někomu dalšímu, je to skvělé. Držím vám palce a přeji krásné jrní dny. Alena N.

    OdpovědětVymazat
  2. To je opravdu krasna nabidka ,je vide ze na svete je jeste hodne dobrych lidi.Jenika to zajimalo a to je hlavni vec,jen tak dal.

    OdpovědětVymazat
  3. Fiha. Netusila jsem ze neco takeho existuje. A libi se mi to daleko vic, nez ty kupovane hracky...

    +1 inciatorce :)

    Eipois

    OdpovědětVymazat
  4. To je od nich dobrý nápad. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Paaani, to jsou krasne ukoly. Velke lidske podekovani pani Alene za ten bajecny napad. Je bezvadne, ze stale jeste existuji lide, kteri chteji pomoci.

    A Amelko, vyrid Elisce, ze je skvela, jak se testovani ujala a jak pomaha s Jenickem.

    OdpovědětVymazat
  6. Vidím, že jsou na světě dobří lidé. To je skvělý nápad a určitě všem udělal velkou radost. Už jsem si projela i pokračování a moc chválím.

    OdpovědětVymazat
  7. Pytlíková výměna je úžasný nápad! A myslím si, že organizátorka to vymyslela úplně nejlíp, že darovala jednu sadu konkrétnímu člověku - a ještě Tobě.

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...