neděle 23. března 2014

Bechyně


Minulý pátek se mně a Šárce naskytla možnost udělat si malý výlet.
Bohužel se nám to nestává tak často, jak bych si přála, ale díky Bohu za sebemenší chvilku, kdy máme hlídání pro Jeníčka.


Věděla jsem, že má Šárka antibiotika, ale chtěla jsem jí udělat RADOST.
Neměla teplotu, rýmu ani kašel, nic ji nebolelo, tak jsem si řekla, že pár minut venku jí neublíží.


Už si ani nepamatuji, KDY naposledy jsme spolu byly v cukrárně.





Pár minut jsme poseděly v cukrárně a pak jsem jí koupila jídlo do krabice u "vietnamců".









A pak už jsme šly zase do auta.
Výlet to byl fajn, až na to, že mi v pondělí doktorka vynadala, že Šárka měla mít šetřící režim a já jsem ji nechala "chodit po venku". Svět je malý a o náhody tu není nouze.
Než jsem se stihla bránit, doktorka zavěsila. Nestihla jsem jí říct, že Šárka ležela celý víkend u iPadu nebo u pohádek na DVD...a že opravdu šetřící režim měla.
V první chvíli mi to bylo strašně líto, ale pak jsem si řekla, že za své pocity jsem zodpovědná já, že nějaká doktorka nebude mít vliv na to, JAK se cítím, a hned mi bylo líp.
Myslím, že pro psychickou pohodu Šárky (i moji) byl (ojedinělý) společný výlet příjemným a milým obohacením. Možná jí v tu chvíli s maminkou bylo mnohem líp než doma s autisty....
(I když je má ráda, není to s nimi často jednoduché a to víme obě dvě).



27 komentářů:

  1. Tak to je dobře, že jste si to užily. Jen nechápu ten telefon od doktorky. Já, pokud děti nemají při užívání antibiotik teplotu, běžně beru ven a žádný dr.mi kvůli tomu nevolá....
    Jen ať je takových chvil co nejvíce, Šárka to potřebuje.

    OdpovědětVymazat
  2. To je moc pěkné :) Taky jsem byla při jedné víkendové dovolence v cukrárně s nejmenším bráškou, rodiči a prarodiči. Podruhé s mamkou a druhým bráchou. Doktoři to někdy moc řeší, z toho si nedělejte těžkou hlavu...

    OdpovědětVymazat
  3. Amélie, je to, jak píšeš, k doléčení je třeba i psychická pohoda a tu jste si holky na chvíli dopřály. Každá máma má své instinkty, které tě ve správnou chvíli přimějou držet dítě v posteli. Paní doktorka má zase své předpisy, takže bych to brala jen jako dobře míněnou radu a nenechala si ty pěkné chvíle zkazit, vždyť jich máte jako šafránu. P.S. Ty nápoje vypadají dobře!

    OdpovědětVymazat
  4. Mate pravdu. Nema cenu doktory brat moc vazne. jsem rada, ze jste si spolecny vylet uzily a preju, at jich je co nejvice. Stejne je fyzicke zdravi odrazem psychiky, cili jsem presvedcena, ze tento vylet Sarce pomohl vic, nez cokoliv jineho :)

    OdpovědětVymazat
  5. Amálko,lidé a doktory nevyjímaje,jsou někdy nespravedliví a krutí. Mě by se lítostí sevřelo srdce,jako vždy když mi někdo vynadá. Jakým právem si zrovna VÁS dovolila osočit,když jistě dobře zná vaši rodinnou situaci. jste statečná že jste si nenechala zkazit den.Pro Šárku to byl jistě uzdravující a občerstvující zážitek,neboť jak se píše v Písmu " Radostné srdce hojí rány,kdežto ubitý duch vysušuje kosti " . Pán Bůh vás posiluj a potěšuj!

    OdpovědětVymazat
  6. Psychické zdravie velmi ovplyvnuje to fyzické, čiže ste urobili to najlepšie čo ste urobiť mohli:)
    Myslím že sa Šárka určite velmi potešila:)

    OdpovědětVymazat
  7. Rekla bych ze jste udelali dobre ,meli jste na chvili jedna druhou jen pro sebe .Vypada to ze jste si to dobre uzily.

    OdpovědětVymazat
  8. Nad tím si vůbec nelam hlavu,doktoři si občas na nás ,,hojí" své neúspěchy,ale mi musíme jít dál a vůbec si jejich nálady nebrat k srdci,jelikož pokud jsi nic neudělala není důvod si něco vyčítat;)
    Měli jste moc krásně prožitý den:)

    OdpovědětVymazat
  9. Mmm tak takovy sladky vylet bych si taky nechala libit.

    Jak vidim, Sarce dopis dosel, poznala jsem naramky na ruce, to mam moc velkou radost. =)

    OdpovědětVymazat
  10. Ti doktoři jsou magoři. Důležité, že jste měly krásný den. Zrovna si říkám, že bych si k obědu udělal čínu...

    OdpovědětVymazat
  11. Definice zdraví podle Světové zdravotnické organizace je stav fyzické, psychické, sociální a estetické pohody :). A myslím, že to maminka naprosto striktně dodržela :). Tamtamy fungují i ve větších městech, nedávno jsem něco podobného řešila s kamarádkou. Svého syna vzala po třech týdnech domácího léčení na zdravotní vycházku projít se kolem jejich domu a obratem jí volala učitelka, co si to jako představuje - syn nechodí do školy, fláká se, chodí do bazénu na koupaliště :) !!! Okamžitě měla do školy dodat lékařské vyšetření a potvrzení a blabla... nějaká "dobrá duše" od vedle prostě volala hned do školy a plácala nesmysly. Jen dodám, že její syn má ve škole samé jedničky, takže zřejmě závist. No nic, koukám, že je to všude podobné, tak si nekažme den něčí nepřejícností. Nad tím nelze, než jen kroutit hlavou. Jasimonka

    OdpovědětVymazat
  12. Šárce výlet určitě neublížil - cestou se vezla v autě a jen přešla do cukrárny, kde zas seděla,tak žádná námaha,je moc fajn, že jste měly čas jen pro sebe.Přeji hodně takových společných zážitků. Lena

    OdpovědětVymazat
  13. ahoj marci, syn mi bere antibiotika v kuse 12 let, to by tedy nikam nesměl celou dobu??? a pokud dítě s antibiotiky jde na malou kratičkou procházku, nespotí se, neužene, je vše v pohodě... a k doléčení je i pobyt venku často potřeba...
    jsem ráda, že jste si užily pěkné chvilky a nenech si je kazit, mám vás všechny moc ráda
    gábina

    OdpovědětVymazat
  14. Amélko,
    určitě to byl moc prima výlet a obě jste si to užily, tak co .... já bych se tím telefonátem od doktorky rozhodit nenechala ... co ona ví, jak málo chvilek máte jedna pro druhou ....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  15. Přemýšlím, co bych dělala já s takovým telefonátem. Nejspíš bych se vůbec bych se s paní doktorkou nepárala a vyměnila ji. To jsou zase starosti! A je hloupost říkat, že Šárka neměla klidový režim, prostě jste si daly kafe v cukrárně a trochu se osvěžily na čerstvém vzduchu, neříkám, kdyby ležela doma v horečkách, ale toto? Takoví lidé dokážou zkazit sluníčkový den. Udělaly jste dobře, protože teď akorát prší a kdo ví, kdy si to budete moci zopakovat. Přeji Šárce rychlé vyléčení a pro obě klid v duši:-)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  16. Medovník, mňam, mňam, mňam :D A čokoláda...
    No jo, medovník a tiramisu - tak hřeším u babičky ;-) :DDD

    Jsem ráda za to vaše krásné odpoledne a fotky z něj :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Nechápem ten telefonát od lekárky. Príde mi to neprofesionálne, kruté a nespravodlivé. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mně to přišlo kruté, obzvlášť když doktorka ví, JAK málo času na Šárku v rodině se dvěma autisty mám. KDYBY jen málo přemýšlela, přišla by na to, že psychická pohoda je u nemocí duše to nejdůležitější.

      Vymazat
  18. Šárka ji čínské nudle rukou? Poslední fotka je poměrně nechutná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle ANONYMY miluju:-P Z Bechyně to máme domů asi hodinu a čtvrt. Měla hlad a jídlo jí tak hezky vonělo pod nos... NO A???!!!!! Cestou nebylo KDE koupit příbor:-P

      Vymazat
    2. No a co? Pan anonym nebo paní anonymová asi nesleduje cestopisné seriály. Jak asi jedí na celém africkém kontinentě???

      Vymazat
  19. Dostala som úplne šialenú chuť na sladké!! :D :D vyzerá to...úžasne. :3
    Doktori, presne takýto sú. Ach... -_-

    OdpovědětVymazat
  20. No Amelie, hlavně že jste si to holky užily. Paní doktorka je asi mimo mísu a ten anonym Ti může být ukradený. I když by jsem to řekla trochu jinak. Moc zdraví Irma

    OdpovědětVymazat
  21. Jé, jestli mě oči neklamou, tak jste byly se Šárkou v Bechyni. My tam byli o týden dřív, to ještě byla kašna na náměstí zazimovaná, teď vidím, že už je v ní voda. Dobře jsi udělala, že jsi se nedala paní doktorkou rozhodit. Měly jste moc hezký den a výlet i cukrárnu jste si obě zasloužily.

    OdpovědětVymazat
  22. To je tym ze lekarka neberie rodinu ako celok,nas pediater pozna nasu rodinu dobre a vie ze obcas musim s Mathiskom von a Robin asistuje v kociku aj ked ma anginu, samozrejme ho chranim pred zimou a slnkom a pobyt minimalizujem.

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...