středa 30. ledna 2013

Po zápisu



Po zápisu do školy Jenda nebyl ve své kůži.


Plakal kvůli každé blbosti, válel se po zemi, urážel se, když někdo něco řekl....


...nesnesl sebemenší "rámus"...



...kousal si ruku a schovával se v posteli.


Dokonce mu tekly slzy jak hrachy.


Bylo mi ho líto.




V pátek mu bude šest let.
Měla bych ho zase objednat na psychiatrii. Doktorka říkala, že až mu bude šest, tak (asi) změní medikaci.



Myslím, že by mu prospělo něco na úzkosti.





Ulevilo se mi, když přestal plakat a zasedl zase k iPadu.



10 komentářů:

  1. Ale hlavně, že jste to spolu ustáli. Zvládáte toho spolu čím dál tím víc! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, Jenda by už mohl jít do školy...čas nikdo nezastaví! Když jsem si představila ten hlomoz, který se o přestávkách ze škol ozývá, je mi ho dost líto. Ale zápis jste zvládli, snad se povede i změna medikace.
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím,že Jeník dal jasnou odpověď na otázku odklad ano x ne. Co s ním udělá půlhodinka v prostředí školy je mi vážně líto. Snad to bude časem jen a jen lepší.

    Andrea

    OdpovědětVymazat
  4. Bylo toho na něho asi moc. :(

    OdpovědětVymazat
  5. Amelie, zdravím! :) Sleduju Váš blog už pár měsíců, ale dneska píšu poprvé. Chtěla bych napsat, jak moc Vás a holky obdivuju za to jak to s Jeníčkem krásně zvládáte. Pročetla jsem celý blog a je úžasné, jaké jste udělali pokroky, určitě to není jen tím, že Jenda roste, ale hlavně tvojí prací s ním a trpělivostí a láskou Šárky a Elišky:) Váš blog mě obrovsky motivuje, studuju medicínu a přemýšlím o specializaci neurologie nebo psychiatrie. Když na mě přijde krize při učení, tak sem vždycky přijdu,pročtu co je nového a něják zázrakem mě to povzbudí i ve vztahu ke škole :) Dobrých doktorů, kteří by uměli odborně pomoct a hlavně psychicky podpořit asi není moc, přitom je to tolik potřeba, chtěla bych to jednou umět :) Blog mě obohacuje taky po odborné stránce, o autismu jsem se toho od Vás dozvěděla mnohem víc než z knížek. Takže prostě a jednoduše DĚKUJU! Držím Jeníčkovi a vám všem palce a těším se, až si tu za nějákou dobu počtu o tom, že problémy, které teď vnímáte už jsou minulostí. Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzko, moc a moc děkuji za úžasný komentář. Obory jako je neurologie a psychiatrie jsou super. Já mít možnost si vybrat, tak psychologie a psychiatrie se mi moc líbí. ANO, odborníků, lidských odborníků, je minimum. Na jedné ruce bych spočítala lékaře a psychology, kterým záleží na lidech a kteří neberou lidi jen jako kus na papíře. Kéž by ti to vyšlo, budu ti držet palce.

      Vymazat
  6. Zlato to je mi líto,ale medikace se neboj.Nám na uzkost fakt hezky zabírá ten medorisper,ale bojím se, že už taky bude muset byt změna,tiky a navracení uzkostných stavu asi indikuje,že už nestačí.A tještě začal malej mít halucinance.Neházej flintu do žita hodně dělá i počasí a zima,ale už brzo skončí :o)

    OdpovědětVymazat
  7. Jeníčkovi muselo být hodně ouvej! A vidíš! Zuzka třeba bude jednou odborník přes tyhle nemoci a Ty budeš dělat poradce! Vždyť Ty to vše zvládáš na výbornou s hvězdičkami!

    OdpovědětVymazat
  8. Všechno nejlepší k Jendovým narozeninám :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Vše nejlepší Honzíkovi k narozeninám,hodně zdravíčka a štěstíčka,hodně úspěchů a nebuj,rok je dlouhá doba,také jsme měli odklad a za ten rok jsme doma udělali moře práce,která je ve škole znát.Držím pěstičky do dalšího zvládání učení,kterého přibývá,ale vy dva to určo zmáknete :)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...