čtvrtek 27. prosince 2012

Projekt Deky z lásky


Musím vám předstvit jeden úžasný projekt - DEKY Z LÁSKY.


Na jejich stránkách se píše:

Cílem sdružení je šít deky pro děti v obtížné životní situaci.
Patchworkové deky jsou oblíbeným dárkem pro každou příležitost. Deka provází svého majitele i po několik let, při různých hrách či na cestách. Dává mu pocit bezpečí, když se do ní může zachumlat, připomíná mu domov v těžkých chvílích, poskytuje chvíle útěchy.
A tak se zrodila myšlenka šít deky pro děti těžce nemocné, dlouhodobě nebo chronicky nemocné či jinak vážně zdravotně postižené. Takováto onemocnění a postižení trvají mnoho let, v mnoha případech se nedají vyléčit. Způsobují plno potíží a omezení, nemocní potřebují dostatek odpočinku, často tráví dlouhý čas v nemocnici či upoutaní na lůžku, někteří skončí i na invalidním vozíku.
Podobné projekty jsou i v jiných zemích, např. v Polsku „Kołderki za jeden usmiech“, ve Velké Británii „Solak“, v Německu „Kinderlaecheln“, v USA „Love Quilts“ a v mnoha dalších.


Více zde: http://www.dekyzlasky.cz/



V pátek přišel Jeníčkovi a holkám balíček.

Je to asi 5 měsíců, co mě o projektu informovala Eva = Evík.


Měli jsme napsat, co má Jenda rád - růžovou barvu, pavouky, traktůrky, prasátka, dudlíky... a podle toho švadlenky z různých koutů ušily Jendovi nádhernou růžovou deku.


 Aby to holkám (tedy sourozencům dětí s handicapem) nebylo líto, ušily jim polštářek.
Eliška má ráda růžovou barvu a kočky, proto polštářek s kočičkou.



Šárka je na modrou barvu a v oblibě má Chipmunky.
Obě dcerky měly z polštářků velikou radost, všichni jsou "polštářkoví maniaci".


Nádherný pavouček je od Judith až z Austrálie.


..traktůrek od Andy H.


Asi největší radost udělaly Jendovi stužky...


Dlouho s nimi běhal po obýváku.


Do balíčku byl přiložen krásný látkový pejsek, přáníčko a nádherný dopis.


Tímto bych chtěla poděkovat všem švadlenkám, které se na dece pro Jeníčka a na polštářcích, přání i pejskovi pro děti podílely.
Jste úžasné. Děkuji za váš čas i za lásku, se kterou deky pro postižené děti šijete. Moc si vaší práce i samotného nápadu vážíme.


A teď kousek z dopisu Dagmar Hulmákové:


"Na dece pro Jeníčka se podílely švadlenky z různých koutů Čech, vyšívaný pavouček od Judith dorazil až z Austrálie.
Doufám, že Jeníčkovi udělají obrázky zvířátek, autíček i Šmoulík radost.



Všechny švadlenky vyšívaly a šily obrázky s myšlenkou na Jeníčka. Chtěly Jeníčkovi udělat radost a vám vyjádřit svou podporu. Mnohé z nich sledují i váš blog.



 Obdivujeme vaši sílu i lásku s jakou dokážete přijímat všechny těžkosti, které vám i celé rodině Jeníčkova "onemocnění" přináší.


 Maminkám dětí se stejnou nebo podobnou diagnózou jako je Jeníčkova, váš blog nesmírně pomáhá, dodává jim sílu a odvahu...."


Závěrem patří jedno velké poděkování Evíkovi za informaci o projektu a švadlenkám za jejich trpělivost a lásku, se kterou na dece pracovaly.

28 komentářů:

  1. To je krásné. :-) Úžasný projekt.

    OdpovědětVymazat
  2. Amélko, dečka je moc krásná, polžtářky také.-)
    Je vidět, že Jeníček má radost, to je moc dobře.
    Je to nádherný projekt, báječný nápad
    ...a dopis, Tě jistě potěšil u srdíčka a na duši.-)

    OdpovědětVymazat
  3. Co napsat - všechno bylo řečeno. Zase o trochu víc věřím v dobrotu lidí!
    Děti mají radost a ty Marcelko máš snad trochu hezčí den.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ten růžový polštářek je krásný...
    Přesně tak... moc pěkný projekt...
    A obdiv pro ty, co šili deky;)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné!
    Komentář vehanny mohu jen podepsat. Jeník měl určitě radost.

    OdpovědětVymazat
  6. Ten projekt je úžasný. Tak Jeníčkova deka je snad nejkrásnější, co jsem viděla a holky dostaly nádherné polštářky - to je výborné, že vám přišly na Vánoce:)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný projekt, krásné výrobky, ale nejhezčí je Jeníčkův úsměv. Je dobré vědět, že ještě existují hodní lidé.

    OdpovědětVymazat
  8. už jsem o tom četla na jiném blogu a váhala jestli se mám taky přihlásit,ale nakonec jsem to vzdala(nemám teď nějak sílu a řeči a vyčitky,hlavně na ty řeči ,která jsou protkány závistí a zlobou).
    Dečky jsou krásné a Jeník spokojený a ty naplněná krásnými slovy a tak to má byt:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lindo, ani nevíš, JAK ti rozumím. ALE vůbec nerozumím tomu, CO lidé závidí matkám postižených dětí, obzvláště matkám autistů. Myslím, že závidět není CO.

      Vymazat
  9. Marci ani nevíš, jak mě to potěšilo...deka je naprosto úžasná i s polštářky a jsem ráda, že to klaplo a Jeník s holkama mají radost....Děkuji i Dagmar a švadlenkám ♥♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moc děkuji za informaci o projektu. Nebýt Tebe, tak nemáme deku ani polštářky. Díky!

      Vymazat
    2. ahoj Evi, ani nevím, že byl projekt od Tebe, nějak jsem na to natrefila na internetu. Jsem ráda, že deka Jeníčka potěšila a mají radost i holky.kanela

      Vymazat
    3. Eva mě o projektu informovala mailem, jinak bych o něm nevěděla.

      Vymazat
  10. Amélko, krásná deka a šikovné švadlenky! A Evík je obdivuhodná ♥♥♥
    Do nového roku přeji tobě i tvé rodině hodně zdraví, štěstí, dobré nálady a ať se ti splní i ta nejtajnější přání!
    evice

    OdpovědětVymazat
  11. Ta poslední fotka Jendy je moc pěkná :) Jinak zajímavý projekt. Já šít neumím,bych asi moc nepomohla kdybych nějakou příšeru spíchla :D ale věřím, že lidé, kteří to umějí a chtějí pomoct, dokáží velké věci!

    OdpovědětVymazat
  12. Marci, je to nádherné, srdečné, upřímné a věřím, že i tobě tenhle projekt udělal radost. Tleskám i Evíkovi, je to také úžasná duše, kterou znám odjinud. Přeji překrásné dny, aby byly klidné a bez nemocí. Velké obejmutí všem a švadlenky jsou moc šikovné a hlavně se srdíčkem na pravém místě. Ajka

    OdpovědětVymazat
  13. Uzasne, napad, provedeni, i ta radost, kterou to zpusobilo. Vic takovych projektu

    OdpovědětVymazat
  14. Amélie, ani nevíš, jakou jsi mi udělala dnes radost!!! Tajně jsem doufala, že jsi se do projektu zapsala.Paní Dášu znám osobně a musím říct, že je to jedena z těch vyjímečných žen, které se mi podařilo v životě potkat. Za tímto projektem se skrývá hodně téměř anonymních rukou, velká organizační práce a lásky k druhému...v dnešní době tak důležité a paní Dáša, se tomu věnuje opravdu s láskou, ale i ti kdo se na tomto projektu podílí.
    Jak říkám, "napsat s láskou, napsat látkou" a "Deky z lásky", jsou toho důkazem.

    OdpovědětVymazat
  15. Ano, věřím, že jsi byla šťastná. Tuhle jsem koukala v televizi na nějaký pořad, nebo jsem to četla v novinách, už nevím, ale bylo to o autismu a s tím spojené prožitky a také nějaká nadace, která pro tyto děti dělala sbírku. Tohle jsou opravdu užitečné a krásné dárky. I já jsem jim vděčná, těm, kteří to umí a dávají. Také jsem přečetla Tvůj článek o maminkovském štěstí a věřím, že to byl pro Tebe super pocit štěstí a vím, že Tvoje láska k dětem je hooodně velká! Tak ať sr Ti splní vše, co sis vysnila a přeješ!

    OdpovědětVymazat
  16. Tenhle článek mě neskutečně pohladil na duši. :) A to jednak tím dopisem, který jste tu zveřejnila (musím jen a jen souhlasit s tím, že váš blog neskutečně pomáhá - a to nejen maminkám autíků, ale i mně, pomáhá najít odvahu :-)), ale i celým projektem. Deky z lásky. Už ten název mnohé napovídá. Je fajn vědět (a vidět) že v dnešní uspěchané době ještě existují lidé, kteří nemyslí jen na sebe a není jim lhostejný osud druhých. :)

    Milá Amelie, přeji Vám i Vašim dětem klidné prožití posledních prosincových dnů a mnoho štěstí do nového roku.

    OdpovědětVymazat
  17. Jééééé, to jsou krásné dárky - ať přinášejí radost po dlouhé roky Zuzana

    OdpovědětVymazat
  18. Jeníčkovi se deka evidentně moc líbí :-) Taky se do projektu zapojuji, ale vy jste byli hned na začátku a unikli mi tak :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Marcelko mám slzy v očích,že existují ještě lidé kteří mají srdíčko na svém místě,krásný nápad Evika,za to jí patří velké díky i děvčatům které to vše realizovaly.Je to skvělé vidět jakou měl Jeník radost,a holky určitě taky.Kéž by bylo takových dobrých dušiček více.
    Marcelko chtěla by Ti do Nového roku popřát, i Tvým dětem pevné zdraví, Tobě hodně síly, aby si to všechno zvládla a aby se Ti to i povedlo. Luďka.

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuji za tento příspěvek. Je milé vidět Jeníčka spokojeného, obzvlášť, když většina Vašich příspěvků tady dokumentuje každodenní nejen radosti, ale i starosti. Máte můj hluboký obdiv.
    Do Nového roku přeji celé Vaší rodině jen to nejlepší a hlavně zdraví.
    Painka.

    OdpovědětVymazat
  21. skvělý projekt, je dobře, že takové věci a především lidé existují... Je nádherný pohled na fotky, kdy Jeník vypadá šťastně! :)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...