pátek 31. srpna 2012

Žiji, píši a prosím...

Můj blog není jen o Jendovi, je o mně, o mých dětech, o těch, které mám ráda.
Mezi mé blízké patří i kamarádka Zdeňka. Pravidelní návštěvníci již ví.
Je asi 7 týdnů v nemocnici a na návrat domů to zatím nevypadá.
Minulý týden se mi asi pět dní neozvala, což je na ni neobvyklé. Věděla jsem, že se utápí v "depresích" a neměla jsem možnost jí nějak pomoci. 

Kolikrát je mi zle a mám chuť utéct, ale pak si vzpomenu na Zdeňku a vím, že musím bojovat. Vždyť jiní jsou na tom mnohem, mnohem hůř.
Nerada o něco prosím, ale tentokrát to opět udělám.

Prosím, máte-li chuť, čas, možnost, pošlete ještě nějakou pohlednici Zdeňce do nemocnice. Nikdo si neumíme představit, jak se v takových bolestech, na morfiu, v izolaci v nemocnici člověk cítí.
Čtení a prohlížení pohlednic od vás jí pomáhá vracet se do života a nevzdávat to.

Buďte PROSÍM tak hodní a věnujte pár minut napsání jednoho pohledu.
Zdeňce na chvíli vysvitne na pokoji sluníčko.

Předem vám moc a moc děkuji.
S láskou a s tisícerými díky za již poslané pohlednice
                                                       Vaše Amélie

Od Zdeňky:
(sebrala sílu napsat "pár" řádků)

Dostala jsem se na izolaci.... jsem ve stavu, kdy za mnou všichni chodí jako zelení mužíčkové. Mají zelený plášť a čepičku, roušku a rukavice. Jsem tu uvězněná a tak sama.... Dnes mám chuť zase trochu žít a vnímám svět. I přesto, že po Morfinu občas jak opilá, ale vnímám.
Musím Vám říct, že už jsem přestala počítat dny, jak jsem tu dlouho...50 dní nebo týden, v tomhle stavu je i den horor. Ne, nechci se litovat, jen konstatuji.
A proto to, co tu píšu dnes, berte spíš jako to, že jsem se potřebovala vypsat ze svých pocitů. 
Jsem tu sama, na malém pokojíku, se čtyřmi stěnami. Ale se škvírou ve dveřích...(ať žije klaustrofobie). Kromě toho, že za mnou mamka 2x týdně přijde (sama je nemocná), sem občas zavítá jedna kamarádka, ale jinak jsem odkázaná koukat se na tváře (tedy spíš to co jde přes roušku vidět) unavených sester, které toho mají dost a ještě se ke mně, v těchto vedrech a jejich splavenosti musí strojit.

Takže jde vidět, jak toho mají plné zuby. Přiznám se, občas jsem ráda, když se sestřička překoná a chvilku se mnou mluví. Jsem normálně komunikativní osoba, která se ráda obklopuje lidmi. Některým sestrám to asi přijde, že vyžaduji jejich pozornost. Ano, když sem zavítají, jsem ráda, když si se mnou promluví. Ale chápu, už jim lezu na mozek....a to asi i proto, že neradi vidí, v jakém jsem stavu.
Ven z pokoje se dostanu jen když jedu na nějaké vyšetření. A že to není nic milého. A i přesto obdivuji každého nemocného, jak to zvládá, protože mě se zdá, že já to nezvládám. 

Kdysi jsem četla toto - Nauč se smát se slzami v očích.Pomalu kráčet, i když pospícháš. Nauč se hladit se zaťatou pěstí. Pak poznáš, že život je krásný a stojí za něj bojovat. 
A tak bojuji. Bojuji pro své blízké, vím že je tu nemůžu nechat samotné.
Každá smrt prý přebolí, ale zanechá hlubokou trhlinu v naší duši. A já mám tak skvělou, milující rodinu a super lidi kolem sebe, že bych se i po smrti hanbou propadla, že jsem je tu nechala. Nedávno jsem tu napsala prosbu o zasílání pohlednic. Odezva byla krásná. Bohužel už opadla.
Přiznám se, že mi to dodávalo strašně moc energie. Ta empatie Vás, vlastně cizích lidí, mě dojala. Říkala jsem si, že když na mě myslelo tolik lidí, nesmím se vzdávat. Jak říkám, je mi líto, že už to opadlo.
V době kdy přišla pošta, to byla jediná část dne, kdy jsem měla dobrou náladu i přes bolesti a nesnáze, co mám. Jsem tu tak sama, s pohlednicemi od Vás, které když je mi líp, čtu stále dokola.
Taky se přiznám, že k pláči nemám daleko. Fakt mi z toho tu hrabe....Tak promiňte,
jen jsem se chtěla vypsat, dokud zase vnímám...
Díky Vám všem. Vaše Zdenka


PS: Pokud by ještě někdo chtěl udělat šílenci jako jsem já radost, tady je adresa:
Adresa sem do nemocnice je: Fakultní nemocnice, budova č.10 - oddělení E , Sokolská 581, Hradec Králové 500 05.
 A připsat tam že je to pro mě, tedy Zdenka Minaříková. 

62 komentářů:

  1. Kradu. Vyjde u mě dnes (pátek, posledního srpna) v 8:20. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prosím, prosím. Jsou chvíle, kdy mi "krádež" nevadí. DĚKUJI Ti.

      Vymazat
    2. Tak jsem byl v komentářích na svém blogu informován, že to dnes (02/09/12) vysílala Nova...
      Jsem zvědavý, kolik těch pohlednic bude teď.

      Vymazat
  2. Taky kradu a posilam do uzavrene skupiny na fb. Pokud se zadari, bude dostavat pohledy z Italie, pak dej vedet jestli to zabralo :-)))))Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, díky!!! Jsem zvědavá. Zdeňka dá určitě vědět.

      Vymazat
    2. Holky zacinaji super reagovat, asi ji dojde i nejaky dopis, tak at to s ni nesekne. Dala jsem to i do jine skupiny na fb. Budou ji psat z Italie, tak bude mit aspon krasnou sbirku pohledu:-)))Ciao, Marcela.

      Vymazat
    3. At se nachysta na smrst pohledu a dopisu z Italie. Pokud budou holky psat o Marcella Boccia, tak to jsem prosim ja. Zdravim timto moc Zdenku a samozrejme obdrzi i pohled ode mne. Pokud se rozhoupu, napisu i dopis. Pokud ti da svoleni, posli na ni kontakt na fb a nebo mail. Pa, Marcela

      Vymazat
    4. Mailovou adresu i odkaz na FB ti dám, když mi napíšeš mailík. Adresa je pod mým profilem.

      Vymazat
  3. Právě jsme v knihovně dostali nové pohledy. Tak pošlu knihovnický :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Má notebook, ale POKUD je jí zle, což je často, tak ho nezapíná.

      Vymazat
  5. Moc zdravím touto cestou Zdeňku a držím palce!!!
    PS: a hned jdu psát pohled. Mimochodem v té minulé prosbě tuším Zdena psala, že už snad půjde domů, tak možná proto už pak nikdo neposílal pohledy..... Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepamatuji si, že by psala, že půjde domů...a pokud ano, pak to byl jen zbožný sen...

      Vymazat
    2. Také se mi něco motá, že jsem četla, že tam Zdena snad bude iž jen jeden další týden. Pošlu jí povídání z netu, co jsem objevila. Takový vánoční příběh, ale moc hezký a pohled přiložím k tomu. Ale až v úterý, dříve to nestihnu. Sarielem

      Vymazat
    3. Jen upřesním. Že tam bude jen týden jsem četla u té první prosby. Ne teď někdy. Nerada bych někoho mystifikovala. Omlouvám se za zmatenost. Jak je vidět, bylo to opravdu jen velké přání, které zatím bohužel nevyšlo. =o(( Sarielem

      Vymazat
  6. Zdeni vydržte, i když je to těžké.
    Pošlu znova pohled.

    Míša

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna žádnou hezkou pohlednici nemám doma, ale poznamenám si na papírek, na který si píšu nákupy (jsem hlava děravá a když nemám napsáno, půlku toho zapomenu) a pozdrav Zdeničce určitě pošlu. A jedno můžu udělat teď hned, pomodlím se za ní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já si taky všechno píšu a papírky ztrácím, tak mi často nejsou nic platné. :-P

      Vymazat
  8. Posílám několik pohlednic...Jarmila z Moravy

    OdpovědětVymazat
  9. dobrý den, dnes jsem s dcerou Emou taky poslala zdeňce pohled, snad potěší - je speciální z hoštic - když si vybavím film slunce seno tak je mi líp. Určitě ji pobaví. Takže zdravíme až z Třince, pěkný den všem Luciš+Ema

    OdpovědětVymazat
  10. Pohled poslaný a taky " ´jsem provedla krádež" publikovala jsem na webu, který navštěvuji, ať je těch pohledů víc.

    OdpovědětVymazat
  11. Včera jsem Zdeňce poslala dopis, snad dojde a udělá ji aspoň malinkou radost. Byla bych ráda, kdyby časem, až jí bude lépe, dala vědět, že došel. Není to jen dopis, je tam i malá pozornost.
    Eva B.

    OdpovědětVymazat
  12. DĚKUJI všem, kteří se zapojí do pomoci jedné nemocné dušičce.

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Amélko, dneska nesu taky na poštu něco pro Zdenku s malou drobností, snad bude mít radost. Mě "lezlo na mozek" jen 7 dní v porodnici, takže si ani nedovedu představit, co prožívá. :(((

    OdpovědětVymazat
  14. Taky s dovolením " ukradnu " dopis od Zdenky a "přilepím" na blogu, třeba se chytnou i další :-)))

    OdpovědětVymazat
  15. AhojMarci,taky určitě ještě napíšu,napadlo mně poslat křížovky,ale nevím,jestli by je Zdenka chtěla,někoho nemusejí bavit.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nevím, třeba se ozve sama. Já mám křížovky ráda, ale loni jsem na ně v nemocnici neměla náladu. A to je normálně nestíhám vůbec.

      Vymazat
  16. Také "kradu" a pohled posílám ;) PS: hodně sil Zdence i Vám, Amélko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky - za komentář, za ochotu, za "krádež" :-)

      Vymazat
  17. Kdo bydlí v okolí, mohl by si i navštívit. Já bych za ní šel.

    OdpovědětVymazat
  18. Když jsem tohle přání a výzvu, tady na blogu, četla poprvé, tak se mi zdálo "zbytečné" někomu něco posílat. Proč bych měla? Dopis té ženě nepomůže, neuzdraví ji a ani já nebudu moc pomoc. Ale bohužel (bohu dík) jako zdravotník jsem si si uvědomila, že tohle je správné. Pomáhat naslepo je více vzrušující pro obě strany. A tak zašlu dopis a budu čekat až se se v den, kdy se doručí rozzáří sluníčko. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podat pomocnou ruku druhému (a trpícímu) NIKDY nemůže být zbytečné. Děkuju.

      Vymazat
  19. Také koupím aspoň pohled a pošlu. Snad ji potěší ode všech i neznámých lidiček.

    OdpovědětVymazat
  20. I já bych ji chtěla potěšit v tom utrpení, proto pohled na udanou adresu zašlu také. Amelie, je od Tebe moc hezké, že sama nemáš život vůbec snadný a přitom dokážeš soucítit s druhými. Občas k Tobě zavítám i když nekomentuji,opakovala bych stále to jedno - držím palce a hluboko smekám.Kus života mám za sebou,rány přišly také/je mi 68 let/a tak už vím, co síly musí člověk v sobě mít aby to všechno ustál. Zdravím, Lída.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za poslání pohledu i za komentář. Někdy člověk musí sebrat "poslední" síly, aby ustál nějakou situaci, některé dny, ale většinou to zase jde...díky.

      Vymazat
  21. Marci děkuji že jsi.....takových lidí není moc...a hlásím, že to pošlu dál.....
    http://kouzlodomova.blogspot.cz/2012/08/posli-to-dal.html

    OdpovědětVymazat
  22. Hned jsem šla a poslala tři pohledy , i sestra jeden , snad udělají alespoň malou radost .. :)

    OdpovědětVymazat
  23. Mám z vás všech VELIKOU RADOST. A vlastně ani nevím, JAK vám poděkovat.

    OdpovědětVymazat
  24. Dneska jsem napsala dopis a ráno si asi přivstanu, aby to odešlo ještě ranní poštou, tak když doručovatelé nezklamou, mělo by to přijít v pondělí... :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Milá Amálko a všichni pro mně neznámí..píšu ze Zdenčina přihlášení,ale nejsem ona..jsem její mamka..chci vám všem lidičky poděkovat za to,co pro mou dceru děláte.. dnes jsem za ní byla na návštěvě..neumíte si představit ten krásný šťastný výraz,který z ní zářil,když mi ukazovala pohlednice,dopisy a balíčky od vás..ve spleti hadiček od kapaček a umělé výživy na mně zářily šťastné oči,i když obličej byl chvílemi pokřivený bolestí..přesvědčila jsem se,že to s tím našim českým národem není špatné..že v dnešní době..v době honby za penězi..se najdou mezi námi lidičky jako jste vy..ještě jednou díky moc,Amálko a díky vám všem ostatním..s úctou k vám...Zdenky mamina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. Je to to nejmenší, co mohu pro Zdeňku udělat.

      Vymazat
    2. jj přesně....kéž by šlo dělat víc....

      Vymazat
  26. Pohled z Prahy poslán včera. Nezabavilo by Zdenku nějaké mluvené slovo, které by si v notebooku pustila? Psala jsem jí na to i na pohled, mám vcelku slušnou sbírku a vyzkoušeno, že když není síla číst či psát, poslouchat se dá... Hanka K. (Anny od Bartoloměje)

    OdpovědětVymazat
  27. Pohled zakoupen a poslám :-) připojí se do té zálavy pozdravů. je dobře, že jsi něco takového zorganizovala *pusa*

    OdpovědětVymazat
  28. Jupííííííííííí už se o Zdeňce ví :-)
    http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/zdenka-27-lezi-v-nemocnici-a-prosi-dobre-lidi-o-pohledy.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak Ti nevím, zda z toho bude mít radost nebo ne...

      Vymazat
  29. Dokonce i televize? :) To si užije!
    Táta crohnovu chorobu má, kdo ví, já možná jednou brzo taky, je to sviňa a nejhorší jsou ty věci, co se stanou okolo ní (mému tatovi zase ublížila blbost a nečinnost doktorů). Něco sepíšu, snad mě i teď navštíví synovec a něco přidá :)

    OdpovědětVymazat
  30. Amélko, když jsem koncem srpna pohled posílala, tak jsem si říkala, třeba už Zdenku brzy pustí a te´d jsem u ní na blogu četla, jak na tom je...Víš o tom, že seš vzácnej člověk?Tak teď třeba napíšeme společně s dětmi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já že jsem vzácnej člověk? Ale kdeže, Kopretinko, řekla bych, že úplně obyčejnej. Děkuji za napsání Zdeničce.

      Vymazat
    2. Amelko, mysli si co chceš, ale stejně seš :-).Ráda...

      Vymazat
  31. Marcelko,moc se mi líbí, jaká krásná akce vypukla zveřejněním prosby na vašem blogu. To, že si cizí člověk najde chvilku aby koupil pohled, známku, napsal a hodil ho do schránky už bohužel v dnešní uspěchané době není samozřejmost. Dneska se všechno rychle odbyde smskama a je "vymalováno".
    I já jsem snad přispěla svým pohledem ke Zdenčině radosti nad tou záplavou pohlednic z různých míst. Byla jsem v sobotu v super muzeu - nočníků - a protože si z různých výletů vozím kromě turistických známek i pohledy, jeden jsem vybrala i pro ni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já jsem ráda, že se "chytlo" tolik lidí. Zdeňka mi včera večer volala a měla velkou radost. A tak to má být. Děkuji, že jsi na Zdeňku myslela i v muzeu.

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...